Kong Johan av Jotunhallen: 29-27 – Sandefjord

Kong Johan av Jotunhallen: 29-27

I øyekroken så han Sander Akerlie starte oppvarmingen. Men Johan Bergqvist hadde lyst til å spille de siste minuttene sjøl. På stillingen 26-25 til Follo, og med en nylig 2-minutter til Sander Ree-Lindstad, reddet Johan 7-meterkastet fra Mads Vejby Hansen. Så reddet han fire av de fem neste forsøkene til Follo, mens Sandefjord skåret fire. Og Johan Bergqvist kunne med rette kalle seg Kongen av Jotunhallen!

– Han var matchavgjørende for oss, ingen tvil om det. Jeg var i ferd med å bytte, for Follo kom til så mange nærskudd, og jeg tenkte at Sander (Akerlie) hadde større rekkevidde på dem. Men det ville visst ikke Johan ha noe av! sier en fornøyd Einar Veierød, som så sitt lag slite seg til en tomålsseier over opprykkskandidat Follo.

En meget viktig seier. Viktig var det også å redde tomålsseieten når det først var mulighet for det. Ved poenglikhet før returkampen til våren holder det for Veierøds gutter å vinne med ett i Stil Arena. Akkurat det skjønte ikke Follo-spillerne. De reagerte med mektig irritasjon da Veierød tok timeout med ni sekunder igjen å spille. Johan Bergkvist hadde akkurat reddet skuddet fra Tobias Skonnord Hansen (nr 21).

Var etter meg
– Jeg følte at de var ute etter å ta meg, rett og slett. Men treneren deres sa at han i hvert fall ikke oppfattet det som usportslig, slik spillerne tydeligvis gjorde. Min hensikt med timeouten var bare å sikre at vi ikke rotet bort den siste ballen og reduserte seieren vår til bare ett mål. Vi har gjort det før, nemlig. Jeg visste jo ikke at de alt hadde gitt opp, at de valgte å gi seg før kampen var ferdigspilt. Det ville ikke vi gjort, når vi vet hvor viktige disse målene kan bli, sier Veierød.

Som altså fikk seg en liten vekker på tampen av kampen. En vekker burde gutta hans fått mot slutten av den første omgangen også, for da skuslet de bort en god firemålsledelse (15-11) og ga bort kontringsballen som Follo kunne ordne til både 13-16 og 14-16.

Toppskårer Sander Wennberg Linderud fikk BB-prisen

Gir bort mål
– Det er irriterende. Og aller mest det at når motstanderne henter oss inn så er det ikke fordi de er veldig gode, men fordi vi er dårlige. Vi glipper på konsentrasjonen og gir bort mål helt unødvendig. Det var det mest skuffende i denne kampen. Så var avslutningsminuttene de mest gledelige. Selvsagt at Johan tok nesten alt, og så at vi var skarpe når vi fikk våre egne muligheter, sier Einar Veierød, som også har lyst til å trekke fram strekspillerne denne gangen. Tarik Repesa og Anton Mynster Kronborg skåret åtte mål til sammen og skaffet fire straffer. Sterkt!

Ulike omganger
Førsteomgangen var Sandefjords, helt klart. Ja, Follo ledet i starten, men bare til 4-3. Så var det SH for resten. De ledet med fire mål både på 12-8, 13-9, 14-10 og nevnte 15-11, men så kom altså den begredelige avslutningen med skudd utenfor og to enkle tekniske feil.

Etter hvilen så det faktisk ganske stygt ut en periode med tanke på poengfangsten. 16-14 ble til 18-20, 20-22 og 22-24. Det til tross for at Follo spilte 4 mot 6 i nesten to minutter. Det var gjestene som ville mest og lyktes best.

Follo er gode!
– Follo er et bra lag, ingen tvil om det. De har gode spillere i alle posisjoner, de har fart og trøkk og nøler ikke med å ta de lukene som byr seg. Så ja, vi sleit i denne perioden, men heldigvis snudde det seg i vår favør til slutt, sier Einar Veierød.

Sant nok. For det er ikke så ille å ha litt vondt i magen underveis i de seksti minuttene når godfølelsen kommer til slutt. Slik den gjorde i Jotunhallen søndag!

PS: Allerede tirsdag venter ny kamp for SH, borte mot OSI (kampstart 18.30). Så er det pause for de fleste av a-spillerne fram til møtet med Nøtterøy i Jotunhallen 23. oktober. Innimellom (12/10) går åttedelsfinalen i junior-NM mellom Fjellhammer og Sandefjord.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Erlend Johnsen 2, Mats Mork, Fredrik Svendsen, Fredrik Engelstad, Kristoffer Norgren Olsen 7 (3), Sander Wennberg Linderud 6, Anton Mynster Kronborg 3, Sander Ree-Lindstad 1, Lasse Døsen, Erlend Strand, Anders Jansrud 2, Jakob Petrzela 1, Johannes Gurrich 2, Tarik Repesa 5.

Bildetekst
Johan Hedlund Bergqvist var spilleren som tippet søndagens kamp mot Follo i Sandefjords favør. Super-Johan!