«Det er av sine egne man skal ha det!» SH møter OSI tirsdag – Sandefjord
Espen Røhmer ble kåret til Sandefjords beste spiller mot Haslum søndag.

«Det er av sine egne man skal ha det!» SH møter OSI tirsdag

I Domus Atlethica tirsdag skal Sandefjord jakte to nye poeng. Motstander er Oslostudentenes Idrettslag, mest kjent som OSI. Spørsmålet blir: Er det av sine egne Sandefjord skal få det?

En rar problemstilling tenker du sikkert. Men ta en titt på spillerstallen til OSI, og du skjønner hvorfor vi spør som vi gjør. Ta en ekstra titt på målprotokollen fra gårsdagens kamp mellom Bergen og OSI i Bergen og du skjønner enda mer.

For der var det Anders Olsen og Sondre Kjendalen som var OSIs toppskårere med seks mål hver. Ringer det ei bjelle? Sondre Kjendalen fra SHs sterke 96/97-lag, Anders Gogstad Olsen fra SHs sterke 98/99-lag. Sondre på venstreback, Anders på høyrekant. Sondre gikk fra SH til Viking TIF da han startet studier i Bergen, og ble med i OSI i år. Anders gikk først til Lillestrøm, og så til OSI da han startet studier i Oslo.

Nå er de på samme lag igjen. Der er Jul Didrik Hansen, tidligere SH-er han også, sammen med en rekke andre unggutter som har prioritert studier, men som likevel synes håndball er moro nok til å ofre litt tid til trening og kamper.

Slo oss i 2018/19
OSI blir nok aldri et topplag i norsk sammenheng, men de klarer med jevne mellomrom å lage trøbbel for antatt bedre lag. Som da de slo Sandefjord 20-19 i Domus Atlethica i 2018/19-sesongen. En kamp det i utgangspunktet ikke skulle være mulig for oss å tape. Da var for øvrig vår nye daglige leder Anders Holand Pettersen lagleder for studentlaget.

Akkurat det kan jo være en motivasjonsfaktor for tirsdagens oppgjør. OSI har tatt fire poeng på fire kamper etter seirer over Falk og Ros og tap for Viking TIF og Bergen, dvs sånn omtrent der de bør være. Men resultatene viser at det ikke nytter å ta lett på dem!

Lett trening i dag
Sandefjord-trener Einar Veierød samler spillerne sine til lett trening i dag. – Det får bli litt volleyball kanskje, sier han med et smil om munnen. Han tenker nok på faren for skader midt i en såpass tøff periode. Sittende volleyball er kanskje enda mindre risikabelt?

Veierød er i hvert fall glad for at han har mesteparten av stallen klar.

– Espen Røhmer har vært ute hele sesongen med en meniskskade, men starter opp med rehabilitering denne uka. Magnus Galabuzi Segujja viser i 2. divisjon at han er på vei tilbake etter inngrep i begge leggene. Både Erlend Johnsen og Johannes Gurrich var sykdomsplaget forrige uke, men de bør være klare nå. Så alt i alt ser det ganske bra ut, sier Einar Veierød.

Om det er bra nok til å slå OSI, får vi svar på tirsdag kveld. Kampstart er 18.30.

Bildetekst
Mens vi venter på Espen Røhmer… Han starter opptrening denne uka etter enn meniskskade han pådro seg i aller siste sekund av aller siste kamp i årets Beach-VM.