Toppkampen onsdag: Vi kan nesten garantere målfest! – Sandefjord

Toppkampen onsdag: Vi kan nesten garantere målfest!

Alt tyder på at det blir travelt for keeperne når Sandefjord møter Viking TIF i Jotunhallen onsdag (kampstart 18.30). På sine første åtte kamper denne høsten har gjestene fra Bergen skåret 37 mål i snitt! Og Sandefjord er ikke så veldig mye dårligere med sine 32.

Gamle kjenninger kommer på besøk når vi tar imot Viking TIF. Bergensernes nye trener heter Khaled Chentout, som spilte for Sandefjord i sesongene 2014/15 og 2015/16 før han dro til Nøtterøy og senere Herulf. I mål har vikingene Christian Morillo Lyngbø, som spilte for oss i sesongene 2019/20 og 2020/21 (REMA1000-ligaen).

I tillegg spiller den tidligere Runar-spilleren Karsten Skinnarland Enoksen på strek for Viking TIF, som overraskende for de fleste topper tabellen før 9. serierunde avsluttes med nettopp denne kampen mellom nummer 1 og nummer 2 på tabellen.

Det som har kjennetegnet gjestene aller mest denne sesongen er antall mål – både framover og bakover. En gjennomsnittskamp med Viking TIF på banen har endt 37-31 til Khaled Chentouts menn. De fremste målskårerne er de to bakspillerne Kjetil Åndal (venstreback, toppskårer med 79 mål på 8 kamper) og Miguel Pereira (høyreback, 38 mål på 8 kamper), samt høyrekanten Emil Hansson (49 mål på 7 kamper, hvorav 17 fra 7-meteren).

Med andre ord – skal Einar Veierød og laget holde målsettingen om maks 24 baklengs per kamp, skal de sannelig få litt å slite med! Og når det er sagt: Sandefjord HAR holdt målsettingen om antall baklengsmål så langt i sesongen.

Selv om Bergen-laget har skåret mange mål, er ikke resultatene alltid like imponerende. De sleit f eks med å slå Nøtterøy hjemme i Haukelandshallen tidlig i sesongen (vant 36-35), og de slo bunnplasserte Ros med bare fire mål (38-34) i ROS Arena for tre uker siden. For så å slå til mot Bergen og vinne 35-31 i lagets siste kamp før møtet i Jotunhallen onsdag.

Foreløpig er det ikke kjent hvem som skal vokte målet for Sandefjord mot Viking TIF. Men uansett hvem det blir av Johan Bergqvist, Sander Akerlie eller Eirik Haukedal, kan de i hvert fall regne med en hektisk kveld.

Bildetekst:
Christian Morillo Lyngbø sto i SH-målet i to sesonger fra 2019 til 2021. Nå vokter han buret for serieleder Viking TIF.