Anton (26) gleder seg som et barn til onsdag! – Sandefjord

Anton (26) gleder seg som et barn til onsdag!

Han spiller håndball fordi det er gøy, er blitt en av Sandefjords forsvarsbautaer og vet at hans innsats i forsvar kan avgjøre hvilket lag som leder 1. divisjon onsdag kveld. Anton Mynster Kronborg er klar til kamp!

Anton Mynster Kronborg… Hvor har jeg det navnet fra? tenker du kanskje. Hvis du var i Jotunhallen forrige søndag og så oppgjøret mot Melhus, husker du nok seksmålsskårer Kronborg som kjempet hardt med keeper Johan Bergqvist om bestemannsprisen.

Men nei, det er ikke derfra. Det er lengre tilbake… OK, da kan det være at du har fulgt oss i lang tid, helt tilbake til sesongen 2016-17. Da kom en ung danske (20) til Sandefjord for å utvikle seg videre som håndballspiller. Etter én sesong med de blå dro han tilbake til København for å spille mer håndball og studere statsvitenskap.

Kjæreste i byen
Og så dukker han plutselig opp igjen? Neida, ikke så plutselig. For i løpet av det året han var her fikk han seg kjæreste fra Sandefjord. Og den kjæresten – Silje – har han fortsatt. Det betyr at han med jevne mellomrom har hatt både ønske om og behov for å besøke hvalfangerbyen. Og siden «svigers» er Trude og Einar Veierød, har ikke veien vært lang til SH-treningene de gangene han har hatt muligheten.

I fjor ble det enda mer, da han fikk et praksisopphold i Oslo i forbindelse med studiene. Da ble det tid til kamper både for 2. divisjonslaget og i REMA1000-ligaen, hvor han fikk med seg 14 kamper (6 mål).

Den praksisjobben er nå blitt til fulltidsjobb som doktorgradsstipendiat. Det betyr at 26-åringen kan opprettholde sitt kjærlighetsforhold i Sandefjord. Både på den ene og den andre måten.

– Å drive med håndball er noe helt annet enn det jeg gjør på jobb. Der sitter jeg for det meste stille og jobber med spørsmål som det tar veldig lang tid å svare på. Da er det befriende med håndballen, der jeg er nødt til å glemme utfordringene på jobb og får være både aktiv og sosial, sier Anton.

Sander Wennberg Linderud (t.v.) og Anton i hyggelig passiar på trening.


Mindre press uten kontrakt
Av spillerne på laget fra 2016/17 er det bare Fredrik Engelstad igjen. Men treneren er den samme, og miljøet er ifølge Anton svært godt.

– Det betyr selvsagt mye at SH-gruppa er veldig hyggelig. Og så spiller jeg uten kontrakt, det gjør at det er litt mindre press. Jeg synes faktisk det er enklere å fokusere på de tingene jeg kan bidra med i kampene, rett og slett fordi jeg ikke trenger å være så opptatt av hvordan det gikk i den siste kampen og hvordan det vil gå i den neste. Jeg kommer bare på banen og gjør så godt jeg kan, og så må Einar ta meg av igjen hvis det ikke er godt nok. Jeg opplever at det gjør det mer gøy å spille håndball nå enn tidligere, sier han.

Plutselig storskårer
Enda gøyere var det nok mot Melhus da han skåret seks mål på sju forsøk fra sin strekposisjon. Han ble kastet inn fra start i Tarik Repesas karantene-fravær og grep sjansen med begge hendene. I sin Sandefjord-karriere har han ikke vært kjent som en stor målskårer, hans største force har alltid vært forsvarsspill. I 2016/17-sesongen ble det 34 mål på 22 kamper, i REMA1000-ligaen i fjor 6 mål på 14 kamper. Så langt denne sesongen står han allerede bokført med 16 mål på bare fem kamper.

– Det er ikke ofte jeg har gjort seks mål i en kamp, jeg må sikkert lete tilbake til tida som ungdomsspiller for å finne noe tilsvarende. Så det var moro!

– Kom i hallen!
Men tilbake til onsdag, til kampen mot Viking TIF. Anton Mynster Kronborg er klar for kamp.

– Jeg gleder meg som et barn til den kampen! Vi har muligheten til å ta tilbake førsteplassen på tabellen, og den skal vi bruke. Nøkkelen ligger i forsvarsarbeidet, de har lagd mange mål i alle kampene sine så langt. Den oppgaven håper jeg at jeg kan bidra til å løse.

Jeg tror det blir både intenst og spennende i Jotunhallen onsdag, så jeg håper det kommer mange tilskuere også. Det bidrar veldig bra til stemningen!

Sees I hallen? Kampstart kl 18.30!

Bildetekst hovedbilde

Når du er blitt lurt..
.