Viking i førersetet – slo Sandefjord 31-27 – Sandefjord

Viking i førersetet – slo Sandefjord 31-27

Det ble en triumfens dag for Christian Morillo Lyngbø og hans lagkamerater i Viking TIF. Bergenserne slo Sandefjord 31-27 i Jotunhallen og leder 1. divisjon med fire poeng etter ni serierunder. – Det beste laget vant. De ville vinne mer enn oss, sa Einar Veierød etterpå.

Vi trodde på hjemmelaget før start i dag. Trodde på at vi nå skulle vise hvem som var best i divisjonen, at vi fortjente favorittstemplet konkurrentene har gitt oss. Men så gikk det skit, rett og slett. Viking ledet fra start til mål. Med ett og to mål i 1. omgang, med fire og fem i den andre. Slike sett ble det egentlig aldri skikkelig spennende, som en toppkamp hadde fortjent. For gjestene fra Bergen var best i alt, bortsett fra at Johan Hedlund Begqvist vant keeperduellen mot sin gamle makker Christian Morillo Lyngbø.

Sett fra tribunen kunne det ikke som om Viking-laget var preget av overskudd, mens hjemmelaget framsto som både tunge og trege. I tillegg viste Viking en voldsom jakt mot mål. Sandefjord-gutta ble mer og mer ubesluttsomme etter hvert som tida gikk og det ene angrepet etter det andre mislyktes.

Nå skal det sies at vi hadde mer enn Viking-laget mot oss i denne kampen. Sjelden har vi sett flere uforståelige dommeravgjørelser enn vi gjorde denne kvelden, og de fleste gikk utover hjemmelaget. Men det unnskylder ikke tapet, til det var Viking for gode.

Einar Veierød satset på sine mest rutinerte menn denne gangen. De som skulle ha mest å gi i krigen. Men det var ikke de som skinte mest. Bortsett fra keeper Johan da, som leverte nok en godkjent kamp. Anton Mynster Kronborg fulgte opp Melhus-suksessen med nye seks mål, men var nok ikke like godt fornøyd med egen innsats bakover. Johannes Gurrich var den eneste av bakspillerne som viste innsats noenlunde tilsvarende Viking, men han måtte gjøre for mye av jobben selv. Erlend Johnsen åpnet uheldig, men spilte seg opp utover i annen omgang. Da var det dessverre for sent.

His Viking handlet alt om tre spillere: venstreback Kjetil Åndal (11 mål), høyrekant Emil Hansson (9 mål) og midtback Markus Buchardt (4 mål). De tre vi visste ville være de sentrale. Men det hjelper ikke å vite hvis man ikke nyttiggjør kunnskapen. Det gjorde vi ikke onsdag.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Eirik Haukedal, Erlend Johnsen 6, Fredrik Skogens Svendsen, Fredrik Engelstad 1, Kristoffer Norgren Olsen 2 (2), Sander Wennberg Linderud 4, Magnus Galabuzi Segujja, Anton Mynster Kronborg 6, Sander Ree-Lindstad 3, Lasse Døsen, Anders Jansrud. Jakob Petrzela, Johannes Gurrich 4, Tarik Repesa 1.