Super 1. omgang reddet kvelden for SH: 29-22 – Sandefjord
Johan Bergqvist reddet nesten halvparten av skuddene som kom de siste tjue minuttene av kampen mot Ros. Det berget det ene poenget.

Super 1. omgang reddet kvelden for SH: 29-22

Før pause var forskjellen mellom Sandefjord og Ros akkurat slik den burde være, med Sandefjord-ledelse 14-5. Etter pause sviktet det meste for hjemmelaget, og Ros vant den siste omgangen med to mål. Men vi vant kampen og ligger fortsatt på 2. plass på tabellen!

– Jeg klarer ikke å komme inn i huet på gutta, jeg vet ikke hvordan jeg kan gjøre det, sa en oppgitt Sandefjord-trener Einar Veierød etter sjudålsseier 29-22 over Ros i Jotunhallen onsdag. Han hadde nettopp sett gutta sine gjøre det de har gjort for mange ganger denne sesongen: falle helt sammen i 2. omgang.

Utgangspunktet var jo strålende. Riktignok kan de takke keeper Johan Hedlund Bergqvist (redningsprosent på 70 !) masse for at ledelsen ble så klar som 14-5 til pause, men samtidig kunne de skåret mange flere enn de 14, for sannelig var det mange brente sjanser og tekniske feil.

Vi tok ledelsen fra start og det var ikke spilt 10 minutter engang før Fredrik Svendsen la på til 6-1 etter først å ha misbrukt sjansen fra 7-metersmerket. Og kampen fortsatte i samme stil, med stadige SH-skåringer og stadige Bergqvist-redninger.

Slapp Ros inn i kampen
Etter hvilen ble det noe helt annet. Vel fikk Ros mer skikk på både forsvars- og angrepsspillet sitt, men vi er usikre på om det var et resultat av egne ferdigheter eller om det skyldtes sviktende innsats fra SH-gutta. For jobben til Johan Bergqvist, og etter hvert også Eirik Haukedal, ble atskillig vanskeligere når ungguttene fikk fosse igjennom forsvarslinjen nær sagt fra alle posisjoner. De benyttet muligheten som bød seg og skaffet seg en god porsjon selvtillit foran ei stripe med viktige bunnoppgjør mot Nordstrand, Herulf og Fyllingen.

Sandefjord på sin side må satse på at motivasjonen kommer tilbake når Falk står på motsatt side i Horten 3. desember og når Bergen kommer på besøk til Jotunhallen 3. juledag (11/12 kl 18.30). Da er det bare Ryger som gjenstår i Stavanger 18. desember før juleferie og VM-pause. Det oppholdet må kanskje brukes til mer enn bare balltrening…

Johan og Anton
Johan Bergqvist var best hos oss etter den suverene 1. omgangen. Anton Mynster Kronborg var best i den andre med seks mål på seks forsøk. Erlend Johnsen skal ha ros for innsatsen i starten på kampen, men etter hvert ble han borte. Det samme skjedde med en rekke av de andre gutta.

Så er det moro å registrere at ungguttene Erlend Strand, Lasse Døsen og Martin Lundquist får viktige minutter på banen. Minutter som gir dem påfyll av trygghet for fremtidige utfordringer.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist (45 %), Eirik Haukedal (38 %), Martin Lundquist 1, Erlend Johnsen 4, Fredrik Svendsen 1, Fredrik Engelstad 3, Sander Wennberg Linderud 3, Magnus Galabuzi Segujja 1, Anton Mynster Kronborg 6, Lasse Døsen 3 (1), Erlend Strand, Anders Jansrud 1, Jakob Petrzela, Johannes Gurrich 4, Victor Iversen, Tarik Repesa 2.