Veierød før kveldens kamp: – Vi må stå på mot alle lag! – Sandefjord

Veierød før kveldens kamp: – Vi må stå på mot alle lag!

Kveldens motstander i Jotunhallen skal i utgangspunktet være lett match for Sandefjord. Men trener Einar Veierød er krystallklar: – Slapper vi av blir det fort tap!

Det er en uke siden vi tapte for Viking TIF på hjemmebane. En uke siden bergenslaget doblet ledelsen sin i toppen av 1. divisjon og gjorde det litt vanskeligere for Sandefjord å nå målet om direkte opprykk til REMA1000-ligaen.

Veierød og hans spillere har brukt dagene som de pleier: Trening og atter trening. Styrke og håndball. Terping og utvikling. I kveld skal de måles på nytt, mot Ros i Jotunhallen (kampstart kl 19.00). 1. divisjons-nykommeren fra Røyken som har fått en tøff start med ni strake tap, senest hjemme mot Bergen (29-40) i en kamp som er ganske symptomatisk for laget: De skårer mange mål (snitt på 27.6), men slipper inn veldig mange flere (34,7).

– De har et par sterke bakspillere som vi må ta høyde for. Sondre Skovli skårer 7 mål i snitt per kamp, og Henrik Hartz Hagen ligger ikke så langt bak. Vi kan ikke slippe oss ned, da kan vi tape også mot Ros, sier Einar Veierød.

I en tropp på 23-24 mann er det alltid noen som ikke er disponible. Espen Røhmer har vært ute i hele høst og er fortsatt ikke spilleklar etter meniskskaden han pådro seg under Beach-VM i juni. Men han nærmer seg! Sander Ree-Lindstad og Kristoffer Norgren Olsen, som normalt er sikre kort i førstesekseren, er usikre på grunn av skade/sykdom. Det gjenstår å se om de kommer seg til kampen i kveld.

Magnus Galabuzi Segujja er derimot tilbake igjen, også han etter langvarige skadeproblemer. Magnus er et alternativ både på venstrekant og som venstre bakspiller.