Fra bunn til topp på 10 dager: – Alle var et lite hakk bedre! – Sandefjord

Fra bunn til topp på 10 dager: – Alle var et lite hakk bedre!

Sandefjord-damene dro til Sarpsborg og møte med tabell-lederen med bange anelser. Med flere av seniorspillerne ute med sykdom/skade kunne det bli vanskelig. Så endte det i stedet med storseier 34-28, en av sesongens største overraskelser så langt. – Vi trengte denne, både jentene og vi på trenerbenken, sa en glad Petter Kjærnes etterpå.

Utgangspunktet var altså ikke det beste. Madelen Bringaker og Vilde Brenne Solli var indisponible med sykdom/skade, Camilla Bach har slitt med både håndledd og ankel, Marte Holand Pettersen har lagt bort håndballen .

Nå stilte Camilla til start, det samme gjorde Helene Fure og keeperne Cecilie Wick Ullitz og Marion Helland. Men ellers var det 18-åringene våre som utgjorde kveldens Sandefjord-lag. Og snakk om å ta ansvar!

Tok ansvar
– Individuelt hadde nok Sarpsborg en bedre bakspillerrekke enn oss totalt sett, men jentene tok det ekstra ansvaret på strak arm. Vi hadde en dårlig periode i forsvar de siste minuttene av 1. omgang, der vi ga Sarpsborg-spillerne litt for mye plass. Men ellers var det rett og slett imponerende! sier Petter Kjærnes.

Han så laget sitt komme under 1-0 o starten, men så overtok de. Raske skåringer av Camilla Nach og Nora Rosenberg, og vi var foran. Så fulgte Helse Fure og Mari Ellingsen opp, sammen med allerede nevnte Rosenberg, som ble kampen gigant med sine ti mål totalt.

To- og tremålsledelsen fra åpningen ble utlignet litt over halvveis i omgangen, og deretter fulgte lagene hverandre nær sagt mål for mål til pausestillingen 19-19.

Sandefjord styrte
Starten på den andre omgangen var sterk. Etter elleve minutter skåret Marie Daarstad til 24-21, og etter det var Sarpsborg aldri nærmere enn to mål. I stedet for at hjemmelaget slo tilbake, som det topplaget det er, var det Sandefjord som styrte kampen. De andre ungjentene sto fram én etter én; Kine Tveter, Sara Holberg og Marie Daarstad. Camilla Bach leverte sterkt i forsvar, og Helene Fure er imponerende sterk og god inne på strek. Aller bakerst stoppet keeper Cecilie Wick Ullitz halvparten av alle skuddene som kom og bidro i stor grad til seieren.

– Vi snakket om kampen i garderoben etterpå. Vi kom fra en håpløs svak kamp mot Glassverket. Og vi var enige om at det ikke bare var Nora Rosenbergs deltakelse som var årsak til denne snuoperasjonen. Vi hevet oss litt, alle sammen. Og da var vi plutselig bedre enn lederlaget. Det var deilig, sier Petter Kjærnes.

Sandefjords lag: Marion Helland, Cecilie Wick Ullitz, Camilla Bach 1, Mari Ellingsen 4, Kine Tveter 5 (1), Helene Fure 7, Sara Holberg 1, Emma Fremstad Oksman, Marie Daarstad 6, Nicoline Kruzov Jensen, Nora Rosenberg 10.