Det smaker ekstra godt med seier i Runarhallen! – Sandefjord

Det smaker ekstra godt med seier i Runarhallen!

Sandefjord-damene klatret til tredjeplass i 2. divisjon avdeling 2 etter søndagens soleklare 33-21 seier over Runar på Haukerød. Anført av ex-Runarspiller Camilla Bach og ikke minst keeper Marion Helland viste Sandefjord hvem som er best i fjorden for øyeblikket!

Oppgjørene i 2. divisjon mellom Sandefjord og Runar er som regel tette, jevne og spennende. Slik var det ikke denne gangen. Nå var riktignok Haukerød-laget fire mål foran (5-9) etter bare ti minutter, og Petter Kjærnes fant grunn god nok til å ta en timeout. Og snakk om respons! Fire mål bak ble til tre mål (12-9) foran i løpet av de neste ti minuttene, og ved halvtid sto det 16-12 til jentene våre.

Marion Helland kom inn i SH-målet i denne perioden, og for resten av kampen, og bidro sterkt til snuoperasjonen. Hun spilte sin hittil beste kamp i Sandefjord-trøya.

Kort ut i 2. omgang pådro Madelen Bringaker seg en utvisning som Runar benyttet til å redusere Sandefjord-ledelsen til «bare» tre mål (14-17), og i eget undertall reduserte de ytterlige (16-18). Men gleden var heldigvis kortvarig. For på det neste kvarteret skåret Sandefjord elleve mål mot Runars to (18-29), og slaget var for lengst vunnet .

På de siste ni muttene ble det skåret bare sju mål til sammen. Det var åpenbart at begge lag hadde innsett hvor dette bar i vei.

Sandefjord har nærmest ubemerket spilt seg opp til tredjeplass på tabellen med 12 poeng etter åtte spilte kamper. Lagene foran, Fredrikstad 2 (16 poeng) og Sarpsborg (14), har sågar en kamp mer spilt. Og vi husker godt den sterke Sandefjord-seieren mot nettopp Sarpsborg på bortebane for bare noen dager siden.

Det er imponerende å se hvordan Sandefjords seniorer og Halsen/Sandefjords juniorer blir ristet sammen til et svært habilt 2. divisjonslag. Rekruttene matches godt gjennom både juniorserien og Lerøy, og laget har samtrening nok til at spillerne begynner å finne ut av hverandres styrker og svakheter. Det kan vises til fremgang nær sagt fra kamp til kamp, om vi glemmer det håpløse tapet for Glassverket 2.

Nå venter hjemmekamp mot Gjerpen 2 neste søndag før det blir en lang og god julepause. Første søndagen etter nyttår kommer Sarpsborg på besøk i Jotunhallen, ganske sikkert jaktende på en revansj. I løpet av den neste drøye måneden kan damelaget vårt være fullt og helt inne i opprykkskampen. Hvem hadde trodd det?

Sandefjords lag: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Camilla Bach 6, Mari Ellingsen 4, Kine Tveter 5 (1), Helene Fure 6, Madelen Bringaker 2, Sara Holberg 1, Cecilia Carlander, Pernille Strøm Sørby 2, Emma Fremstad Oksman, Marie Daarstad 4, Nicoline Kruzov Jensen, Nora Rosenberg 3.

Bildetekst
Camilla Bach ledet Sandefjord-damene til en solid seier over sitt gamle lag Runar i går. 33-21 smakte nok godt!
Her i kamp mot Flint 2 i Jotunhallen tidligere i høst.