Årets førjulsgave? Se hva vi fant bak luke nr 11! – Sandefjord

Årets førjulsgave? Se hva vi fant bak luke nr 11!

En fiks ferdig håndballspiller med haugevis av erfaring, kjent for innsats, tæl og skuddarm. Det skjuler seg bak luke nr 11 i SHs imaginære julekalender, som vi tyvtittet bak i kveld. I morgen skal vi pakke ham ut og vise ham fram for alle som tar turen til Jotunhallen!

Bildet sier jo alt. Trym Bilov-Olsen i blå Sandefjord-drakt, med sin sedvanlige drakt nummer 4. Og det er altså ingen aprilspøk, men en julegave. Fra Sandefjord til Sandefjord. I trua på at det skal hjelpe dem i kampen om opprykk til REMA1000-ligaen. Han debuterer søndag mot Bergen i et oppgjør som kan bli veldige avgjørende nettopp for denne kampen.

– Han må foreløpig disponeres med omhu. Treningsgrunnlaget er litt tynt, så det gjelder å finne de rette periodene, sier Sandefjord-trener Einar Veierød, som gleder seg til å kunne dra nytte av Tryms kvaliteter.

– Tryms inntreden betyr først og fremst påfyll av rutine i laget. Han er en vinnerskalle som sprer positiv energi rundt seg i eget lag. Han krever alltid motstanderens oppmerksomhet, hvis ikke smeller det fort. Og det viktigste av alt, han gjør de rundt seg gode. Han er en god assist-spiller og gir oss mer skuddkraft fra bakken, sier Veierød.

Trym Bilov-Olsen i samtale med Sandefjord-trener Einar Veierød på hans første trening onsdag.


Trym Bilov-Olsen (33) har spilt topphåndball siden 2006. Først i moderklubben Runar, så gikk veien til Fyllingen, Lillestrøm (1. divisjon), Halden og Runar igjen. Han ga seg i vår etter å ha vært med på å sikre Runar bronsemedaljer i serien.

«Nå kommer barn, kone og jobb i første rekke», sa Trym da han begrunnet avskjeden med topphåndballen i mai.

Når han nå vender tilbake, er det med litt andre forutsetninger. Trym jobber for vårt helseteam på Naprapat og Helse og satt på Sandefjord-benken som fysioterapeut så sent som mot Ros 23. november.

Når han setter seg på den samme benken søndag er det som spiller. Hvorfor?

– Jeg ble spurt pent om jeg kunne tenke meg å bidra, og jeg sa ja – det er alltid moro å konkurrere, sier Trym selv.

Han innrømmer at han er noe usikker på håndball-kondisjonen og -formen, men hevder også at han er veldig bra rent fysisk.

– Du har sett de siste SH-kampene, hva tenker du er det viktigste du kan bidra med?

– Kanskje noe rutine, et par mål, mye innsats og vinnervilje.

– Hvordan trur du reaksjonene blir på Haukerød ?

– Det ar jeg ikke tenkt så mye på. Men jeg håper de heier på meg som jeg heier på dem, sier Sandefjords nyervervelse Trym Bilov-Olsen.

En førjulsgave som altså skal pakkes ut i morgen kveld kl 18.30!