Stavanger Idrettshall – på tide å bedre statistikken! – Sandefjord

Stavanger Idrettshall – på tide å bedre statistikken!

Det er lenge mellom hver gang vi har vunnet i Stavanger Idrettshall de siste femten årene. I kveld satser vi på at den statistikken bedres betraktelig. Og disse to gutta vet hvordan det føles!

26. mars 2017 er siste gangen vi vant over Viking i Stavanger. Sifrene ble 27-22 til Sandefjord. Samme året slo vi rogalendingene 30-26 i Jotunhallen. Vi endte på tredjeplass og spilte kvalikkamper for eliteserien mot Falk (tapte på målforskjell), mens Viking rykket ned.

Av dagens spillere var både Fredrik Engelstad og Anton Mynster Kronborg med på det laget. Keeper Tarjei Hamborg ble banens beste med en redningsprosent på over 40, og Simen Holand Pettersen ble kampens toppskårer med ni mål.

Før denne marsdagen for snart seks år siden må vi helt tilbake til 2007 for å finne forrige seier over Viking. 17. oktober det året møttes vi i Postenligaen, og kampen endte med Sandefjord-seier 27-18. Da var det kvartetten Raymond Sannes, Håvard Augensen, Andreas Kjølner Hansen og Steffen Berg Løkkebø som ble toppskårer med fem mål hver. På laget finner vi også kjente navn som Sindre Walstad, Svenn-erik Medhus og Geir Jomaas.

Etter seieren i 2017 har lagene møttes tre ganger i Stavanger Idrettshall, og Viking har vunnet alle. 27-21 i 2018/19-sesongen, 24-23 i 2019/20-sesongen og senest 28-20 da vi møttes i REMA1000-ligaen i september 2020.

Ved 19-tida vet vi hvordan det gikk i kveldens kamp. Men at gutta våre har litt å revansjere er det liten tvil om. I tillegg vil en seier være kjærkommen i kampen om opprykk. Stavanger-laget og Sandefjord har begge vært blant de lagene som har ligget på vippen mellom eliteserie og 1. divisjon de siste femten årene. Slik er det i år også. Med seier vil vi befeste posisjonen over opprykksstreken, ved hjemmeseier blir fire lag liggende på 18 poeng – åtte bak ledende Viking TIF.