Timålsseier i generalprøven: 33-23 over Gjerpen – Sandefjord

Timålsseier i generalprøven: 33-23 over Gjerpen

Kampen mot Gjerpen 2 skulle egentlig vært spilt 11. desember, men da var hoveddelen av Sandefjord-laget syke. Flyttingen til 3. januar ble perfekt for Petter Kjærnes og hans spillere. For allerede søndag kommer tabelltoer Sarpsborg på besøk, og da var det greit med en timålsseier i generalprøven.

Det var mye positivt å registrere for Sandefjord-lederne underveis i oppgjøret mot Gjerpen onsdag. Med et noe variert treningsgrunnlag var det naturlig nok ikke like bra hele tiden, men i perioder viste Sandefjord-jentene solid styrke. Som i åpningen der det sto 10-4 etter et kvarters spill, eller da 14-10 ble til pauseresultatet 18-10 i løpet av de siste fire minuttene.

I begynnelsen av den andre omgangen brukte de snaue ti minutter på å skaffe seg 13 måls ledelse (24-11), og slaget var egentlig vunnet, Kanskje var det akkurat det som snek seg litt inn i hodet på jentene også, for det sviktet litt i konsentrasjonen de siste tjue minuttene. Ikke så mye at seieren noen gang var truet, men likevel nok til at utbyttet ikke ble så bra som det kunne blitt.

Andre ting å glede seg over var Cecilie Wick Ullitz sitt keeperspill, at hele ni spillere noterte seg på skåringslista, at samspillet mellom Kine Tveter og Pernille Strøm Sørby er i stadig utvikling, at Nora Rosenbergs skuddarm er like farlig som den har pleid å være, og at midtforsvaret fungerer mer enn godt nok for nivået.

Gjerpen 2 lå bare tre plasser og tre poeng bak Sandefjord før dette møtet. Men ingen kunne tru at det ikke var større forskjell. I Jotunhallen så det ut som om det var seniorer mot juniorer, selv om 2/3 av Sandefjord-laget også holder god junioralder.

Og som sagt – søndag kl 14.00 trenger de alle å være seniorer. Da kommer Sarpsborg på besøk i Jotunhallen. Til toppoppgjør. Moro, jenter!!

Sandefjords lag: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Mari Ellingsen 2, Kine Tveter 3 (2), Helene Fure 6, Madelen Bringaker 4, Sara Holberg 1, Cecilia Carlander 3, Pernille Strøm Sørby 6, Marie Daarstad 3, Emma Fremstad Oksman, Nicoline Kruzov Jensen, Nora Rosenberg 6.

Bildetekst
Helene Fure var god både i forsvar og angrep da Sandefjord slo Gjerpen 2 33-23 onsdag.