Vårsesongen innledes allerede i kveld! – Sandefjord

Vårsesongen innledes allerede i kveld!

Det er ikke lenge siden juleribba ble fortært og raketter ble sendt i været for å markere et nytt år. Like fullt dras vårsesongen igang allerede i kveld når Sandefjord-damene møter Gjerpen 2 til 2. divisjonskamp i Jotunhallen med kampstart kl 19.00

Møtet med Gjerpen er den første av i alt 17 kamper for våre lag før januar blir til februar. Damene og Herrer 3. divisjon har terminfestet fire kamper hver, mens Herrer 2. divisjon og Herrer Elite har tre. I tillegg kommer en kamp i regionens juniorserie for gutter og to kamper i junior jenter (Halsen).

Det er knyttet spenning til alle de fire seniorseriene. Herrelaget ligger på opprykksplass etter halvspilt serie, men det skiller bare fire poeng mellom lag nummer to (Sandefjord) og lag nummer sju (Charlottenlund) på tabellen. Hjemmekamp mot Fyllingen (22/1) og bortekamper mot Nordstrand (25/1) og Melhus (29/1) står på januarprogrammet. Vil de bidra til en tryggere posisjon?

Damelaget ligger på femteplass, seks poeng bak serieleder Fredrikstad 2, men har to kamper mindre spilt enn de beste lagene og imponerte stort med borteseier over Sarpsborg i en av sine siste kamper før jul. Kan de spille seg inn i opprykkskampen? Foreløpig ser den ut til å stå mellom nevnte Sarpsborg (10 kamper/16 poeng), Grane Arendal (9/12) og Sandefjord (8/12). Fredrikstad 2 og Follo Damer 2 er også med i tabelltoppen, men som andrelag til en eliteklubb kan de ikke rykke opp.

Allerede førstkommende søndag møtes for øvrig Sandefjord og Sarpsborg til returoppgjør i Jotunhallen (kampstart 14.00), før det blir bortemøte mot Halden (15/1) og hjemmekamp mot tabelleder Fredrikstad 2 (22/1 kl 15.30).

For rekruttlaget i herrenes 2. divisjon handler det om å beholde plassen i divisjonen, en plass som er særdeles viktig som kamparena for våre unge talenter. Derfor gjorde det godt med femmålsseier over HK-72 Sande i desember, den skaffet oss et brukbart forsprang på nedrykkskandidatene Falk 2 og Nøtterøy 2 med henholdsvis fem og sju poeng. Den avstanden kan økes ytterligere med seier i hjemmeoppgjøret mot Nøtterøy (lørdag 14/1 kl 15.00), men så venter vanskelige kamper mot lag fra det øvre tabellsjiktet både 21/1 (borte mot Haslum 2) og 28/1 (hjemme mot Bærums Verk kl 17.30).

Og som sagt: Vårsesongen starter med Sandefjord – Gjerpen 2 i Jotunhallen allerede i kveld. Kl 19.00. Sees i hallen!