Hadde Sarpsborg på gaffelen, men la den ned igjen: 23-26 – Sandefjord

Hadde Sarpsborg på gaffelen, men la den ned igjen: 23-26

I seks minutter sto kampen mellom Sandefjord og Sarpsborg og vippet. Det sto 22-24, og hjemmelaget var virkelig i dytten. Men i stedet for å utnytte momentumet og krabbe helt opp i ryggen på Sarpsborg, ble det måltørke for Sandefjord-damene. Seieren og viktige poeng glapp og Sarpsborg kunne glede seg over 26-23 og klar ledelse i opprykkskampen.

Etter tju minutter var det vel ingen som trodde på Sandefjord-poeng i det hele tatt. Gjestene ledet 14-7, og det var bare Camilla Bach som holdt nivået i angrepsspillet, mens forsvaret lakk som ei sil.

Så lyktes hjemmelaget endelig. En Sarpsborg-utvisning ga to Sandefjord-skåringer ved Nora Rosenberg og Kine Tveter, og litt senere var Tveter frampå igjen til 10-14. Bakover var det som et nytt lag var kommet på banen, og gjestene skåret bare ett fattig mål på de siste ti minuttene. Ved halvtid sto det 11-15 etter en skåring av Cecilia Carlander like før pausesignalet lød.

Det var kanskje en mulighet likevel?

Ny dårlig periode
Starten på den andre omgangen ble dessverre ikke en fortsettelse av den første. Bare to mål i løpet av de første åtte minuttene, mot gjestenes seks, gjorde at vi kom sju mål bak igjen. Men så startet en meget god Sandefjord-periode. Ti minutter senere sto det nemlig 21-23. Da tok Sarpsborg timeout og svarte umiddelbart med en ny skåring. Nora Rosenberg banket inn 22-24, og vi hadde Sarpsborg på gaffelen. Det var egentlig bare å putte den i munnen og få smaken av to deilige poeng.

Men det ville seg ikke. Tekniske feil og for dårlige avslutninger fulgte på lang rekke. Sarpsborg led av den samme måltørken, men for dem var det ikke avgjørende. De ledet tross alt. De økte til tre mål på en merkelig situasjon hvor Sandefjords keeper reddet og jentene stormet i angrep, men ballen rullet ut igjen til en Sarpsborg-spiller som sto igjen opp kunne sette inn 22-25. Kine Tveter satte et 7-meterkast i mål til 23-25 da det ennå var et drøy minutt igjen å spille, men det hjalp ikke.

Gjestene kunne danse av glede over to viktige poeng; sannsynligvis de to som sikrer dem opprykk til 1. divisjon neste sesong. For nå er hardeste utfordrer Sandefjord seks poeng bak, riktignok med én kamp mindre spilt, og da vil det neppe få noen betydning at vi er best i innbyrdes oppgjør. For det krever poenglikhet, og det skal godt gjøres å oppnå det nå.

Sandefjords lag Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Camilla Bach 5, Mari Ellingsen, Kine Tveter 5 (2), Helene Fure 4, Madelen Bringaker 1, Sara Holberg, Cecilia Carlander 1, Pernille Strøm Sørby 1, Marie Daarstad 3, Nicoline Kruzov Jensen, Nora Rosenberg 3.

Bildetekst
Marie Daarstad skåret tre fine mål for Sandefjord mot Sarpsborg, men det holdt ikke til poeng, dessverre.