Stadig lengre gode perioder: 42-28 over Nøtterøy var lovende – Sandefjord

Stadig lengre gode perioder: 42-28 over Nøtterøy var lovende

Sandefjord har hatt en lei tendens til å levere lange dårlige perioder i høstkampene. Mot Nøtterøy i treningskamp tirsdag var de redusert til et snaut kvarter. Og når de var gode, var de jammen gode! Det endte mer solid seier 42-28 og en godt fornøyd Einar Veierød.

– Vi snakket om den svake avslutningen av den første omgangen i pausen. Og gutta responderte godt! sier Veierød, som har mange lyspunkter å glede seg over etter de to treningskampene mot Falk (seier 27-25) og Nøtterøy – begge på bortebane.

• Et solid keeperpar (Berqvist/Akerlie) som fortsetter å levere. I går hadde f eks Sander Akerlie en redningsprosent på 43 da han kom inn etter pause,
  • Et tett og godt midtforsvar, anført av Tarik Repesa. Mot Nøtterøy ekstra kred også til unge Noah Allerød da han kom inn i 2. omgang.
  • Betydelig forbedret ankomstfase. Det var bare et fåtall angrep som ble startet i «sakte gange». Sandefjord kommer raskt i angrep, anført aller best av Espen Røhmer. Da er trykket også både sterkt og presist.
  • Økt skuddvillighet fra sidebackene. 21 mål til sammen på to kamper for Anders Jansrud og Fredrik Engelstad er særdeles lovende.
  • Imponerende å se hvordan Mikkel Ertsås rydder seg plass på dette laget. Etter nær to sesonger sammenhengende med skade er han en sterk kandidat til å bli med på laget som møter Fyllingen neste søndag. Tirsdag lagde han fem flotte skåringer fra høyreback-posisjonen.
  • En Lasse Døsen som etter et par misser i starten av kampen viste at han er en verdig parkamerat med Erlend ute på høyrekanten.

Vi må nesten også ta med at Sandefjord spilte uten tre av de faste spillerne i første-sekseren, nemlig Johannes Gurrich, Sander Wennberg Linderud og Erlend Johnsen.

Fredrik Engelstad skårer ett av sine fem mål mot Nøtterøy. Det er lenge siden vi har sett en så skuddvillig Engelstad som i disse to treningskampene mot Falk og Nøtterøy.

– Og aller best er det at de dårlige periodene blir stadig kortere. Det er håpløst å slippe inn 19 mål på en omgang, men veldig bra å bare få 9 baklengs etter pause. 11-5 ledelse etter 10 minutter er veldig bra, 24-9 i andre omgang det samme, sier Einar Veierød.

Nå har han halvannen uke på å terpe videre på detaljene, for å gjøre de dårlige periodene enda kortere, før Fyllingen kommer til Jotunhallen søndag 22. januar kl 18.00.

Sandefjords lag tirsdag: Johan Bergqvist, Sander Akerlie, Martin Lundquist, Fredrik Svendsen 3, Fredrik Engelstad 5, Kristoffer Olsen 6, Magnus Galabuzi Segujja 1, Noah Allerød, Mikkel Ertsås 5, Sander Ree-Lindstad 1, Lasse Døsen 4, Erlend Strand 2, Anders Jansrud 7, Jakob Petrzela 2, Espen Røhmer 2, Tarik Repesa 4.

Bildetekst
Et herlig driv i Mikkel Ertsås mot Nøtterøy. Han kjemper virkelig godt for en plass på laget!