Reiv Halden i «tusen bitar»: 42-28 – Sandefjord

Reiv Halden i «tusen bitar»: 42-28

Sandefjord-damene har kommet på et nivå hvor de «nest beste» er lett match. Søndag slo de Halden hele 42-28 i Halden. For noen uker siden sleit de med å vinne 30-26 i Jotunhallen.

Det var egentlig aldri noen tvil. Halden-damene hadde håp om viktige poeng på hjemmebane, men var aldri i nærheten. Sandefjord, anført av en glitrende Kine Tveter, spilte ball-i-hatt med et lag de sleit veldig med i egen hall i høst. Det sier litt om det steget Sandefjord har gjort under Petter Kjærnes ledelse denne sesongen.

For i Hjortsberghallen i Halden handlet det bare om hvor stor Sandefjord-seieren skulle bli. Fra Mari Ellingsen skåret Sandefjords og kampens første mål etter 40 sekunder til Malin Hoffgaad ordnet vårt siste til 42-27 med bare et drøyt minutt igjen var det bare snakk om ett lag: Sandefjord. De kjørte over motstanderen gjennom samtlige seksti minutter, godt hjulpet av gode keepere i begge omganger.

Nå er det ikke lenger slik at Sandefjord-damene sliter seg til poeng mot middels 2. divisjonslag. De slår dem, og det med god margin. Slik de slo Runar med tolv mål og Gjerpen 2 med ti. De har lagt lista flere knepp opp; til å slåss med de aller beste. Så tapte de med tre mot Sarpsborg i forrige serierunde, og vi avskrev dem i opprykkskampen. Men det er bare to poeng som skiller dem etter 11 kamper. Sandefjord er best på innbyrdes oppgjør. Og det kampprogrammet som gjenstår taler ikke nødvendigvis veldig til Sarpsborgs fordel.

I Halden imponerte Sandefjord på mange vis, men det mest påfallende er hvordan ungjentene tar steg på steg i sin utvikling. Fra å være lærejenter i sesongstarten har de blitt dirigenter. Nivået ser ikke ut til å skremme dem nevneverdig; de har erfart at dette takler de, selv i en alder av 17-18 år.

Søndag var det Kine Tveter sin tur til å blomstre. Midtbacken slo til med hele tolv skåringer, hvorav tre fra 7-metersmerket. Fyll på med Mari Ellingsen, Nora Rosenberg og Pernille Strøm Sørby, og du har fundamentet for et lag som også har alle muligheter i årets Lerøy-serie. Det skal bli veldig spennende å følge dem gjennom sesongen!

Så har du selvsagt Helene Fure på strek, og keeperne Marion Helland og Cecilie Wick Ullitz. De representerer erfaringen, de utgjør grunnmuren, den det kan bygges på. Men det er utrolig moro å se hvordan Kine, Nora og resten av gjengen bruker dette grunnlaget til å bygge solide prestasjoner. Som mot Halden, hvor 19-15 til pause ble til 42-28 til slutt. En kopi av Haldens største nederlag denne sesongen, med 21-33 mot Fredrikstad i september.

Sandefjords lag: Marion Helland, Cecilie Wick Ullitz, Camilla Bach 2, Mari Ellingsen 5, Kine Tveter 12 (3), Helene Fure 6. Madelen Bringaker 1, Sara Holberg 2, Cecilia Carlander 1, Pernille Strøm Sørby 4, Malin Hoffgaard 2, Emma Fremstad Oksman, Nicoline Kruzov Jensen 1, Nora Rpsenberg 6 (1).

Bildetekst
Kine Tveter sto fram som den største profilen av alle mot Halden søndag.