Årets første kamp ble av det ville slaget: 41-17! – Sandefjord

Årets første kamp ble av det ville slaget: 41-17!

Fyllingen fikk more seg i tre minutter, resten av kampen var farget blått. Sandefjord befestet sin plass på 1. divisjonspallen med solide 41-17 over nedrykkstruede Fyllingen.

Det var årets første kamp, og inneholdt dermed også et lite usikkerhetsmoment: Hvordan har Sandefjord-gutta klart å vedlikeholde og utvikle formen gjennom jule- og VM-ferien? Så visste det seg at det har de klart aldeles utmerket! Ikke bare sikret de seg to nye poeng; de gjorde det på en måte som lover det aller beste for ukene og månedene framover.

Einar Veierøds menn har hatt trøbbel mot de svakeste lagene. Dvs, ikke alvorlig trøbbel, men vansker med å gjennomføre en hel, god kamp. Det har som regel begrenset seg til en omgang eller så. Mot Fyllingen var det ikke slik. 19-8 til pause ble fulgt opp med 22-9 i annen omgang. Sandefjord feide banen med Fyllingen, og de gjorde det i samfulle seksti minutter. Bortsett fra de tre første, da Fyllingen fikk lede 2-0.

Å vinne med 24 mål i 1. divisjon er selvsagt bra. Nå må det sies at Fyllingen aldri representerte noen alvorlig trussel, men ikke dermed sagt at det var et dårlig lag. Det var bare mye dårligere enn Sandefjord. Ikke minst hadde de trøbbel med å få ballen forbi keeper Johan Hedlund Bergqvist, som leverte en redningsprosent på 58! Og ikke nok med det: Da Sander Akerlie fikk sjansen de siste tyve minuttene av kampen reddet han 42 % av skuddene som kom! Da kan du egentlig ikke tape noe som helst…

Vi trenger ikke å gå i detaljer om hva som skjedde underveis. Men det er verdt å nevne at debutanten Noah Allerød fikk med seg tre flotte mål på fire forsøk i sin første a-kamp for Sandefjord. Det første kom for øvrig bare åtte sekunder etter at han kom på banen. Anders Jansrud og Fredrik Engelstad, som spilte så bra i treningskampene mot Falk og Nøtterøy, fulgte opp med henholdsvis seks og fem mål. Fjorten av skåringene kom fra kant-posisjon, og spillere som Lasse Døsen, Erlend Johnsen, Martin Lundquist og Johannes Gurrich fikk vist at jammen kommer det mange gode unggutter opp i ryggen på de etablerte.

Det er to bortekamper som venter nå. Først en «enkel» mot Nordstrand, deretter en tricky mot Melhus. Sandefjord trenger å vite at den formen de er i nå, og som de viste prov på også i de siste par kampene før jul, holder seg. Da kan det bli mye moro utover sesongen!

Laget mot Fyllingen: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Martin Lundquist 3, Erlend Johnsen 4, Fredrik Svendsen, Fredrik Engelstad 5, Kristoffer Norgren Olsen 4, Sander Wennberg Linderud 3, Noah Allerød 3, Anton Mynster Kronborg 2, Lasse Døsen 4 (1), Anders Jansrud 6. Johannes Gurrich 3, Espen Tokerud Røhmer, Victor Iversen 2, Tarik Repesa 2.

Bildetekst
Med en redningsprosent på 58 var det vanskelig å komme utenom Johan Hedlund Bergqvist i kåringen av banens beste spiller.