Snuser på opprykk etter 35-32 over Fredrikstad – Sandefjord

Snuser på opprykk etter 35-32 over Fredrikstad

Sandefjord-damene – eller rettere sagt jentene – sendte Fredrikstad ned fra tabelltoppen etter tremmålsseier 35-32 i Jotunhallen. Nå er de sjølv bare to poeng fra opprykksposisjon!

Anført av en strålende opplagt Nora Rosenberg (skåret 12 mål!) viste Sandefjord hva som bor i laget da de møtte gjestene fra plankebyen søndag. Serielederen, som inntil i dag bare hadde tapt én gang (borte mot Sarpsborg), var aldri i ledelsen i løpet av de seksti minuttene kampen varte. De var oppe på uavgjort noen ganger, men aller mest lå de to og tre mål bak. Fra start til mål. Fra venstrekant Mari Ellingsen satte 1-0 målet til høyrekant Marie Daarstad satte det siste til 35-32.

Det var med andre ord en veldig rettferdig seier! Petter Kjærnes sine jenter viste mange positive takter, særlig i angrepsspillet, mens forsvaret til tider satt mindre godt. 32 baklengsmål, på tross av en god Cecilie Wick Ullitz, sier sitt om akkurat det.

– Jeg gleder meg til å møte Fredrikstad, sa Kjærnes for noen dager siden. Han har hatt en følelse av at vi spiller bedre mot gode motstandere, og Fredrikstad er gode – det har de vist i ti av tolv kamper denne sesongen.

Og ganske riktig – Sandefjord kom aldri på etterskudd mot Fredrikstad. De tok initiativet fra start og beholdt det kampen ut. Noen ganger så det litt farlig ut, men så grep de sjansene igjen og økte forspranget til ett, to og tre mål. Nora Rosenberg var selvsagt outstanding med dusinet full med mål, men lagets styrke er bredden. Det er mange som kan skåre mål, og det er mange som skårer mål. Både bakfra banen, fra kantene og fra strek. Åtte mål fra kant og seks fra strek viser til fulle at det ikke er nok å stoppe Nora. Og akkurat det er ikke så veldig lett heller…

Sandefjords lag: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Camilla Bach 2, Mari Ellingsen 3, Kine Tveter 5 (2), Helene Fure 2, Madelen Bringaker 2, Sara Holberg, Cecilia Carlander, Pernille Strøm Sørby 4, Emma Fremstad Oksman, Marie Daarstad 5, Nicoline Kruzov Jensen, Nora Rosenberg 12.

Bildetekst
Nora Rosenberg lot seg ikke stoppe mot Fredrikstad og endte på 12 mål.