Målsettingen holdt, men det var jammen bare såvidt! – Sandefjord

Målsettingen holdt, men det var jammen bare såvidt!

For å forhindre undervurdering satte Sandefjord seg mål om å vinne begge omgangene mot Nordstrand. Og det klarte de med minst mulig margin: Ett mål. Mye takket våre kveldens debutant Mikkel Ertsås, som hamret inn 31-26 målet i kampens aller siste sekunder!

«– Vi har fokus på å vinne begge omgangene, slik skal vi sikre at vi ikke undervurderer motstanderen. For det er fort gjort», sa trener Einar Veierød før møtet med Nordstrand i Oslo.

Til pause ledet vi med fire mål; 15-11. Hjemmelaget holdt overraskende godt følge de første 25 minuttene. Sandefjord åpnet riktig frisk og ledet 4-2 etter mål av Erlend Johnsen, men så slapp de opp på tempoet. Uten en opplagt Johan Bergqvist i mål kunne det sett stygt ut! Først de siste fem minuttene av 1. omgang klarte vi å dra fra, til firemålsledelse ved pause. 11-12 ble til 11-15 etter springer av Anders Jansrud, Fredrik Engelstad og så Jansrud en gang til.

Sløste for mye
2. omgang var egentlig jevn hele veien. Vi ledet med seks mål flere ganger, ellers lå vi fra tre til fem mål foran. Sjansene var der, men vi sløste for mye med dem, rett og slett. Og Nordstrand skal ha for aldri å gi opp. Fortsetter de slik kan nok 1. divisjonsplassen bli deres også i 2023/24-sesongen.

Helt til Mikkel Ertsås hadde fått opp varmen og var klar til å bidra. Han kom inn 11 minutter ut i omgangen og skåret debutmålet drøye seks minutter senere. Han skåret i ankomst, på froskeskudd og fra bakken, så det var ikke mer enn rett og rimelig at det var akkurat Mikkel, som har hatt så mange skadeplager, også skulle redde målsettingen om å vinne begge omgangene. For hans 26-31 mål var det som skulle til for at vi vant 2. omgang med ett fattig mål; 16-15.

Jansrud med 8
Anders Jansrud ble vår toppskårer med sine 8 mål, og var førende i mye av det som skjedde offensivt. Johan Bergqvist endte med 34 i redningsprosent, mer enn godkjent, men ble «slått» av Nordstrands Jesper Smedsgård Sundals 40.

Laget mot Nordstrand: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Martin Lundquist, Erlend Johnsen 4 (1), Fredrik Svendsen, Fredrik Engelstad 1, Kristoffer Norgren Olsen 3 (1), Sander Wennberg Linderud 4, Noah Allerød, Mikkel Ertsås 5, Erlend Strand 1, Anders Jansrud 8, Jakob Petrzela 1, Johannes Gurrich, Espen Røhmer 2, Tarik Repesa 2.

Bildetekst
Anders Jansrud viste nok en gang god skåringsform og endte på åtte mål mot Nordstrand.