Nordstrand kjemper for å overleve, men får de noen hjelp av Sandefjord? – Sandefjord

Nordstrand kjemper for å overleve, men får de noen hjelp av Sandefjord?

Tre lag kjemper om å unngå å bli nummer 13 i årets 1. divisjon. Nordstrand er ett av dem. Men selv om Einar Veierød slipper stadig flere ungdommer ut på banen er det ingen grunn til å tro at de har tenkt å hjelpe Nordstrand med bunnstriden når lagene møtes i Nordstrandshallen i kveld (kampstart kl 18.00).

Det er svært lite sannsynlig at Herulf Moss blir værende i 1. divisjon etter denne sesongen. Etter 15 spilte kamper ligger de på bunnen av tabellen med 0 poeng og en målforskjell på 339-503, dvs at de har tapt i snitt med 11 mål i hver kamp så langt.

To lag rykker ned til 2. divisjon. Den andre nedrykksplassen innehas i øyeblikket av nyopprykkede Ros, med 5 poeng, og like foran dem på tabellen, med 6 poeng, ligger de to andre nykommerne, Fyllingen og Nordstrand. Med andre ord, det er tøft å skulle etablere seg i 1. divisjon for lag som kommer opp. På noenlunde samme måte som det er for 1. divisjonslag som rykker opp i REMA1000-ligaen.

En god periode
De tapte 40-30 i Jotunhallen, men så hadde Nordstrand en god periode med uavgjort mot Fyllingen (27-27), seier over Ryger (36-33), borteseier over Herulf (23-25) og uavgjort mot Nøtterøy (30-30). Da skaffet de seg sine seks poeng. Kampen mot Nøtterøy gikk 5. november, så det begynner å bli en stund siden sist de fikk glede seg over poeng. Og sist torsdag ble det 14 målstap borte mot Bergen.

Med andre ord er det lite som tyder på at de skal kunne skape problemer for Sandefjord i kveld. Eller? I Jotunhallen var det en suveren 1. omgang som la grunnlaget for storseieren. Vi ledet 26-12, og trener Veierød sa etterpå at det ikke var lett å nå målet om å gjøre det enda bedre i 2. omgang med en slik overkjøring frisk i minne. Så vant da også ungguttene fra Nordstrand de siste tretti minuttene 18-14.

Vinne hver omgang
Nå skal ikke det skje.

– Vi har fokus på å vinne begge omgangene, slik skal vi sikre at vi ikke undervurderer motstanderen. For det er fort gjort, innrømmer Einar Veierød, som gjør tre endringer på det laget som slo Fyllingen 41-17 søndag.

– Vi har fem kamper i 1. divisjon/2. divisjon i løpet av ei uke, derfor rullerer vi litt på hvem av ungguttene som får være med. Erlend (Strand) kommer inn for Victor (Iversen), Jakub (Petrzela) bytter plass med Anton (Mynster Kronborg) og så får vi en ny debutant når Mikkel (Ertsås) bytter med Lasse (Døsen). Slik sikrer vi at flest mulig får mest mulig verdifull a-lagserfaring, sier Veierød.

Med Mikkel Ertsås inne på laget er det nå sju tenåringer som regelmessig får prøve seg på 1. divisjonsnivå, samtidig som de utgjør kjernen i 2. divisjonslaget: Eirik Haukedal, Lasse Døsen, Mikkel Ertsås, Jakub Petrzela, Noah Allerød, Martin Lundquist og Erlend Strand. Det er utrolig morsomt å se hvordan de tar steg for steg; hvordan de er blitt trygge seniorspillere og hvordan de etter hvert også markerer seg på a-lagsnivå.