Møter Melhus kl 15.00: – Plan A er å ta med to poeng hjem! – Sandefjord

Møter Melhus kl 15.00: – Plan A er å ta med to poeng hjem!

Om bare et par timer braker det løs i Melhushallen. Ungguttene fra Trondheim, som vant junior-NM i fjor, skal ha revansj for nederlaget i Jotunhallen før jul (26-36). – De er et av divisjonens beste hjemmelag, så vi må virkelig ta dem på alvor, sier Einar Veierød.

Så langt i sesongen har Melhus bare tapt én gang i egen hule. I oktober ble Bergen for sterke og vant med åtte mål (34-26). Det skal sies at de ellers har til gode å møte de beste lagene på tabellen på hjemmebane, helt til dagens kamp mot Sandefjord. Men det har vært godt nok til at Sandefjord-gutta må ta dem på alvor.

– Vi må ta dem på det fysiske. Melhus har sluppet inn en del mål mot de beste lagene, men de er et ungt og sammensveiset lag som har en herlig stå-på vilje og som skårer mange mål på hjemmebane, sier Einar Veierød.

Fysikken skal brukes begge veier, men blir viktig først og fremst i forsvar. Da gjør de jobben lettere for keeperne også. Det har vi sett i veldig mange kamper denne sesongen.

– Framover må vi være litt smarte; vente på den beste sjansen. Da forhindrer vi dem i å få unødvendige kontringsmuligheter på grunn av slurv, sier Veierød.

Med seg til Trondheim har han med seg det beste mannskapet han kan stille om dagen. Trym Bilow-Olsen er også tilbake i troppen etter hjernerystelsen han pådro seg mot Bergen i desember. Hvor mye spilletid det blir på ham gjenstår å se, men energien han kan gi fra benken er kanskje like viktig.

Mikkel Ertsås får fornyet tillit etter knalldebuten mot Nordstrand sist onsdag, da han skåret fem mål på fem forsøk. Han svekket ikke aksjene sine med 12 mål i 2. divisjonsoppgjøret mot Bærums Verk i går heller. Han har for øvrig 22 mål på de to siste kampene i 2. divisjon nå.