– Vi har nok 25-30 prosent sjanse til opprykk! – Sandefjord

– Vi har nok 25-30 prosent sjanse til opprykk!

Sandefjord-damene møter Pors til 2. divisjonsoppgjør i Jotunhallen i kveld (kampstart 19.00). Før kampen innrømmer Sandefjord-trener Petter Kjærnes at han ser oppover på tabellen, men bedyrer også at opprykkstanken ikke er noe som har festet seg i hjernebarken verken hos ham selv eller jentene.

Tabellsituasjonen er som følger:

Sarpsborg leder med 22 poeng, a poeng med Fredrikstad 2, og fire poeng foran Sandefjord. Poenget bak Sandefjord ligger Follo Damer 2, mens Grane Arendal følger ytterligere ett poeng bak.

To av disse fem lagene kan ikke rykke opp: Fredrikstad 2 og Follo 2. Rett og slett fordi lag i REMA1000-ligaen ikke kan ha sitt 2. lag i 1. divisjon.

Da gjenstår tre lag: Sarpsborg (22), Sandefjord (18) og Grane (16). Sandefjord har én kamp mindre spilt enn både Sarpsborg og Grane. Den kampen spilles i kveld, mot Pors.

– Ja da, av gammel vane ser jeg på tabellen. Og jeg kan regne såpass at jeg skjønner vi har opprykksmuligheter. Men de er ikke så store, kanskje 25-30 prosent. Sarpsborg er i førersetet. Sånn sett var det synd at vi leverte en av våre svakere kamper da vi møtte dem i Jotunhallen. Den kampen skulle vi vunnet, sier Petter Kjærnes.

Annerledes nå
Han har vært med på dette utallige ganger. Og erkjenner at det denne gangen er litt anderledes enn før.

– For å si det som Knut Borge sa i «20 spørsmål»: Årets lag er ett lag, sammensatt av to. Det er seniorene i Sandefjord og juniorjentene som denne sesongen spiller for Halsen. Det at vi satser som vi gjør innebærer at vi ikke får bygd et homogent seniorlag; til det får vi trent for lite sammen. Men misforstå meg rett, jeg sier ikke at det er feil satset, det er bare slik det må bli.

Derfor er det heller ikke slik at vi har en supergira gjeng som krysser fingre og satser alt på opprykk. Det er mer slik at et opprykk eventuelt blir en konsekvens av det vi har klart å få til sammen på treningsfeltet, sier Petter Kjærnes.

Respekt for Pors
Til kveldens kamp mot Pors må han klare seg uten Helene Fure (syk), mens Vilde Brenne Solli er tilbake på banen. Det er litt usikkerhet rundt hvor stor belastning Nora Rosenbergs skulder tåler også; det blir en vurdering helt opp mot kampstart.

– Jeg har masse respekt for Pors og det de får til på Vestsida. De har dyktige trenere og jobber målbevisst for å bli bedre. Men de opplever også å miste de beste spillerne sine til klubber høyere opp i systemet, sånn er det bare, sier Kjærnes.

I Porsgrunn i høst vant Sandefjord klart 35-23. I Jotunhallen i fjor var det langt mer spennende da vi vant 32-31 etter å ha ligget under med 13-20 til pause.

– Jeg trur nok Pors har et dårligere lag i år enn i fjor, men vi skal aldri undervurdere dem, sier Petter Kjærnes.

Det siste viser tabellen også: De ligger bare tre poeng bak oss med like mange kamper spilt. Så pass på jenter!