Ingen fare for at dette laget skal rykke ned: Slo Vålerenga 30-27! – Sandefjord

Ingen fare for at dette laget skal rykke ned: Slo Vålerenga 30-27!

De siste årene har Sandefjord-rekruttene med nød og neppe beholdt den viktige plassen i 2. divisjon. I år., med nesten bare guttunger på laget, er det ingen fare.I går slo de seniorene fra Vålerenga 30-27 og har skaffet seg en sekspoengs ledelse på nedrykkstruede Falk 2.

Som vi har skrevet tidligere; Sandefjord-rekruttene har gått fra gutter til menn denne sesongen. Med unntak av Fredrik Svendsen, Benjamin Stentun og Victor Iversen består 2. divisjonslaget vårt av 17-,18-og 19-åringer som alle har en drøm om å bli så gode håndballspillere at de får plass påa-laget vårt. Noen er der allerede, noen vil helt sikkert komme dit. For det er imponerende hva trenerne Fredrik Svendsen, Ola Sørdahl og Tobias Skuggedal Hansen har fått til med disse gutta de par-tre årene de har vært i Sandefjord.

Mot Vålerenga møtte de virkelige seniorer. Spillere langt opp i 20-årene med hår på brystet og muskler og både armer og bein. Men allerede i kampens første minutt jublet Jakub Petrzela og resten av laget av full hals da Jakub tok livtak på store, sterke Snorre Grading og gjorde jobben med å holde ham bekk fra målet så godt at det bare ble et gult kort.

Voldsom start
Så satte gutta i gang med et tempo som tok fullstendig luven av Oslo-laget. Før ti minutter var spilt ledet de 8-4, men det kunne selvsagt ikke fortsette slik. Ikke mål Vålerenga, et lag som har ligget og vippet mellom 2. divisjon og 1. divisjon i mange år, og som har med seg mange spillere med erfaring fra topphåndball, som f eks Dominic Grimstad Peter med nylig bakgrunn fra Haslum.

Gjestene spiste opp ledelsen sakte, men sikkert, og til pause sto det 14-14. Da hadde vi sett en omgang hvor ikke minst Fredrik Svendsen sto fram som en ener. Selv om han ble borte en periode midtveis i 2. omgang leverte han nok til å kunne bli kåret som Sandefjords beste spiller. Det har gått lang tid, mange treningstimer og mye frustrasjon siden sist han var i en slik posisjon.

Benjamin Stentun i mål leverte også ypperlig spill, og da han trengte en pause, kom Eirik Haukedal inn og tok sin andel av skuddene.

Sju mot seks gjorde susen
Men likevel må vi fokusere på ungguttene. For utover i 2. omgang overtok Vålerenga føringen av kampen. Vi bommet, og de traff. Elleve minutter ut i omgangen ledet de med tre mål på 20-17, og det så stygt ut med tanke på seier. Da tok lagleder Ola Sørdahl timeout, la om til 7 mot 6 i angrep og startet en ypperlig snuoperasjon. Strek-skåringene kom på rekke og rad, fra både Noah Allerød og Jakob Petrzela, og i tillegg ble Lasse Døsen spilt fri flere ganger på høyrekanten med skåring som resultat. Vålerenga-forsvaret ble dratt så langt fra hverandre at lukene oppsto for Fredrik Svendsen også, som avsluttet som han begynte kampen.

Tolv minutter før slutt var Sandefjord tilbake i føringen på 22-21. Så skåret lagene annenhver gang fram til 28-27, da nevnte Svendsen ordnet 29-27 med ett minutt igjen å spille. Da mente nok mange at Sandefjord burde putte målvakten i buret igjen og spille 6 mot 6 ut kampen. Men Sørdahl var tøffere enn som så, fortsatte med overtallsspillet og fikk gevinst da Fredrik Svendsen gjorde sitt syvende og kampens siste mål ved å sette inn 30-27.

Ingen å frykte
De har tatt to poeng fra både tredjeplasserte Bærums Verk og fjerdeplasserte Vålerenga i løpet av den siste uka. Nå venter «enklere» motstand i Kjelsås (borte), Runar (hjemme) og Herkules (borte) før topplaget kommer på besøk i Jotunhallen 15. mars. Med det spillet, og den innsatsen, de har vist i de siste kampene bør de egentlig ikke frykte noen. Det er godt gjort!

Sandefjord: Benjamin Stentun, Eirik Haukedal, Jakub Petrzela 4, Albert Haukom, Lasse Døsen 5, Noah Allerød 1, Tobias Haug, Mikkel Ertsås 5, Martin Lundquist 5 (1), Victor Iversen 2, Fredrik Svendsen 7, Erlend Strand 1.

Bildetekst
Lasse Døsen skåret mange viktige mål fra høyrekanten da vi slo Vålerenga i Jotunhallen i går.