Anders Jansrud fyrer løs i SH-trøya. Nå blir det pause i mange uker for venstrebacken.

Ny mental test når Sandefjord møter Herulf i kveld

Det er langtfra noen toppkamp, men to poeng mot Herulf teller like mye som alle andre poeng Sandefjord kan få denne våren. Møtet i kveld blir en test på om laget kan levere også når de møter det absolutte bunnlaget.

Med 0 poeng på 15 kamper ligger Herulf håpløst fortapt nederst på 1. divisjonstabellen. Kråkene fra Moss har trolig allerede mentalt innstilt seg på at det blir 2. divisjon neste sesong. Og at det fort blir stygge tall i Jotunhallen.

I Mossehallen I høst holdt de faktisk følge med Sandefjord i 40 minutter (17-19) før Einar Veierøds menn skjønte alvoret og satte inn et ekstra gir. Men da så det heller ikke så svart ut for Herulf som det gjør nå. Det var tross alt bare den tredje kampen for sesongen.

Før møtet med Nordstrand for et par uker siden sa Einar Veierød at de hadde satt seg delmål: Å vinne begge omgangene. Det fungerte – dog bare såvidt – mot Oslo-laget, og det holdt nesten mot Melhus også (uavgjort i 2. omgang).

Det kan nok kanskje være en grei målsetting i kveld også, men minst like viktig er det å ha fokus på hva som skjer neste helg – bortemøtet med Follo. For den kampen er en av sesongens aller viktigste. Østfold-laget er ett av få lag som truer opprykksplassen for Sandefjord, og vi vant bare knepent (29-27) da vi møttes i Jotunhallen i oktober.

Det betyr at Sandefjord bør opp i intensitet, i tempo, i konsentrasjon, – ja, faktisk på alle områder, mot Herulf. For dette er siste test før en av vårens «finaler». Dette er generalprøven, rett og slett.

Vi må stille uten Johannes Gurrich, som pådro seg en ankelskade i kampen mot Melhus og i hvert fall ikke er klar til dagens kamp. Ellers kan Veierød plukke fra sine beste menn. Det bør være godt nok til seier.

Bildetekst
Fra kampen i Mossehallen i høst. Anders Jansrud, som har stått fram som en av Sandefjords aller beste spillere etter juleferien, skårer ett av sine tre mål mot Herulf da vi vant 25-22.