Setter inn tungskytset mot Follo i kveld! – Sandefjord

Setter inn tungskytset mot Follo i kveld!

Mange av ungguttene i Sandefjord-stallen har fått prøvd seg i 1. divisjon de siste kampene, og det med stort hell. Men når Follo er motstander i Stil Arena i kveld (kampstart kl 17.00), setter Einar Veierød inn det tyngste skytset han har!

Kampen mot Follo er en av sesongens tre vanskeligste bortekamper. De to andre kommer 2. april (Viking TIF) og 3. mai (Bergen Håndball). Follo ligger bare to poeng bak Bergen i kampen om tredjeplassen på tabellen, den som gir rett til kvalifisering for REMA1000-ligaen. De har med andre ord alt å kjempe for, selv om det er langt fram til Sandefjord på opprykksplass (sju poeng).

For Einar Veierøds gutter er situasjonen litt anderledes. De «tåler» et tap uten å miste tabellposisjonen, selv om avstanden til f eks Bergen fort kan bli mindre.

– Vi drar til Stil Arena med lave skuldre. Tabellen blir den samme, uansett resultat. Det er bare snakk om hvor mange poengs forsprang vi vil ha til de neste lagene. Men ikke dermed sagt at vi tar lett på oppgaven. Vi har forberedt oss godt på motstanderen, sier Einar Veierød.

Han vet selvsagt også veldig godt at han sitter med sitt eget vinner-formular: Sandefjords forsvars-/keeperarbeid. Et samspill som har ført til at vi er divisjonens gjerrigste lag så langt med et snitt på 23,3 baklengsmål på 17 kamper. Follo er for øvrig nærmest med 407 innslupne mål på 16 kamper, et snitt på 25,4.

Veierød lover et godt forberedt Sandefjord-mannskap. Et annet poeng som viser at han tar kampen på alvor er lagoppstillingen. For med unntak av Johannes Gurrich, som er ute med ankelskade, stiller han med sitt mest rutinerte mannskap.

– Jeg valgte seniorlaget i dag, sier han, vel vitende om at det kan bli mange fysisk tøffe dueller i Stil Arena.

Vi vant oppgjøret i Jotunhallen i høst, men bare med to mål (29-27). Og vi har slitt mot dem både i kvalifiseringskamper til REMA1000-ligaen og i NM-oppgjør de siste årene.

– Jeg håper vi fremstår både sterke og skjerpet i dag. Det trengs om vi skal vinne, sier Einar Veierød.