Skaderammet Sandefjord møter OSI i kveld – Sandefjord

Skaderammet Sandefjord møter OSI i kveld

Han var nok ikke spesielt fornøyd, trener Einar Veierød, da meldingen tikket inn torsdag kveld om at Anders Jansrud hadde tråkket over. I serieinnspurten trenger han alle de spillerne han har i troppen, men mot OSI i kveld blir det ikke slik.

Johannes Gurrich er ute i seks til tolv uker med en fotskade, Trym Bilov-Olsen har meldt sykefravær og sist på skadelista er altså Anders Jansrud, som siden juleferien har hatt sin beste periode i Sandefjord-drakta og skåret til sammen 30 mål på de siste fem seriekampene.

Dermed må Veierød tenke alternativt når han skal lede laget sitt mot Oslostudentene i Jotunhallen i kveld. Til erstatning for de to skadde venstrebackene setter han inn Sander Ree-Lindstad og Magnus Galabuzi Segujja. Sander skifter posisjon fra midtback, mens Magnus gjerne har sin posisjon på venstrekanten. Heldigvis er ingen av dem ukjent med å fylle plassen til venstre bak på banen.

Etter nederlaget for Follo sist helg har Einar Veierød vært opptatt av ankomstfasen, og mulighetene for å få mer ut av den.

– V har trent på noen konstellasjoner som gjøre at vi får en skarpere overgang fra forsvar til angrep. Vi har ikke fått nok ut av den fasen, og dermed gått glipp av en del «enkle» mål. Det koster krefter å måtte spille i etablert angrep for hver eneste målsjanse, sier Veierød.

Han vet godt at OSI er et lag Sandefjord skal slå i 10 av 10 tilfeller. Ikke minst hjemme i Jotunhallen. Like fullt er det sjelden sånn i dagens håndball at noen kamper er lett match. 20-19 tapet for OSI i Oslo sesongen 2018/19 sitter fortsatt som brent fast i minnet og fungerer som en viktig påminnelse om at alle kamper skal spilles før poengene deles ut.

Men skadesituasjonen plager ham naturlig nok. Og klubben er ikke i en slik situasjon at de kan hente inn nye spillere for å erstatte/forsterke laget i serieinnspurten, slik andre lag har gjort. Vår argeste opprykkskonkurrent Bergen har f eks hentet ytterligere to Kolstad-spillere til klubben: Nicolai Daling og Eskild Dahl Reitan, som begge har spilt for samarbeidsklubben Charlottenlund denne sesongen. For to sesonger siden utgjorde de hele bakspillerrekka til Kolstad sammen med danske Rasmus Carlsen, som kom til Bergen allerede i fjor høst.

– Det er klart det er irriterende, men på den annen side har jeg blitt vant til situasjonen, sier Einar Veierød.

Bildetekst
Johannes Gurrich i skuddposisjon mot Halden. Nå er unggutten ute i seks til tolv uker med en skade i foten.