Gladnyhet fra Sparebank1BV-stiftelsen: 1, 5 millioner til Jenteløftet! – Sandefjord

Gladnyhet fra Sparebank1BV-stiftelsen: 1, 5 millioner til Jenteløftet!

Sparebank1BV-stiftelsen har bevilget 1,5 mill kroner til Jenteløftet – et prosjekt som skal gi enda mer kvalitet i Sandefjords satsing på jentehåndballen. Støtten fordeles med 500 000 hvert år i tre år. – En fantastisk gave som gjør at unge håndballjenter i byen kan få et enda bedre tilbud, sier en veldig glad daglig leder Anders Holand Pettersen.

Sandefjord Håndball var helt fram til for fem år siden en ren gutteklubb. I 2018 inngikk de avtale med HG Gokstad om å overta damelaget deres, et lag som det samme året spilte seg opp fra 3. til 2. divisjon og som besto av en rekke unge og gode Sandefjord-jenter. Vi kan jo f eks nevne de to tvillingparene Eli og Oda Smørgrav Skogstrand og Hanna og Helene Ingebretsen.

Solid sesong
Siden har vi vært klubben for junior- og seniorsatsing på jentesiden for samarbeidsklubbene våre. Perioden etter debutsesongen har vært preget av pandemi og avlyste serier, men i den første fulle sesongen etter covid har Sandefjord luktet på opprykksplass i 2. divisjon, og Halsen (som vi samarbeider med på rekruttsiden) topper sin Lerøy-avdeling uten poengtap så langt.

– Etter at vi i SH tok over junior- og seniordelen fra breddeklubbene har det blitt flere jenter som spiller håndball lenger og de spiller i egen by. Samarbeid på tvers av klubbgrenser er nøkkelen til at vi får til gode opplegg med kvalitet i Sandefjord by, sier Anders Holand Pettersen.

Mer kompetanse
– Bevilgningen fra SpareBank1BV-stiftelsen gjør at vi kan fortsette å gi jenter et tilbud både de og vi kan være stolte av at vi får til i byen vår. Det vil føre til enda mer kompetanse inn i trenerteamene. Det vil forhåpentligvis føre til at vi på en enda bedre måte enn tidligere klarer å ta vare på ALLE de forskjellige behovene og individene som ønsker å komme til oss for å fortsette å spille håndball.

Vår strategi er at vi skal ta vare på alle som ønsker å spille håndball fra 16/17 år og oppover i Sandefjord. Alle, både de som spiller for det sosiale og de som vil bli landslagsspillere. Klubbens visjon er å utvikle og bevare et sterkt håndballmiljø for begge kjønn i Sandefjord-regionen. Vi skal utvikle og levere spillere til SHs to seniorlag samt til bredde og topphåndballen i Norge.

Disse midlene fra stiftelsen bidrar til at vi har en mye større sjanse til å lykkes, så tusen, tusen takk, sier Anders Holand Pettersen.

Bildetekst
Fra sesongoppstarten for Sandefjord-jentene i fjor høst. Unge jenter fra mange samarbeidsklubber samler seg i Sandefjord Håndball når de blir 16-17 år.