En åpning Nøtterøy aldri kom over: 38-29 – Sandefjord

En åpning Nøtterøy aldri kom over: 38-29

Endelig! Sandefjord satte fart fra start, ledet 6-0 før sju minutter var spilt og vant til slutt med soleklare 38-29. Det var ikke alt som var like fint, men poengene var det aldri noen tvil om!

Som vi skrev på forhånd, Nøtterøy på hjemmebane er aldri enkelt. Men sjelden har det vært mindre vanskelig enn det var i ettermiddag. Et Nøtterøy-lag uten sin strateg Simen Fredriksen, og med en syk og fraværende trener/lagleder Igor Koprivica, ble ingen match for de blå. For selv om kampen jevnet seg ut i målprotokollen etter den voldsomme åpningen, var det aldri noen som turte å tru på annet enn Sandefjord-seier.

De satte fart, spilte bra ankomstspill, gjennomførte gode kombinasjoner lot hjemmelaget stå igjen som statister. For keeper Dragan Kondis ble de første tretti minuttene et mareritt. Ikke en eneste gang var han borti ballen annet enn å hente den ut av nettet, og gjestene ledet med soleklare 23-14 til pause.

I den andre omgangen fortsatte Sandefjord med høyt tempo, men presisjonen ble dårligere og avslutningene ikke fullt så kliniske. Det gjorde at hjemmelaget klarte å holde tritt i målprotokollen, uten noen gang å true.

Sandefjord fikk muligheten til å hvile sentrale spillere, gi flere spilletid og samtidig trene litt mot offensivt forsvar. Den som tok best vare på mulighetene var utvilsomt Erlend Johnsen, som ble sitt lags toppskårer med ni mål og med en rekke lekkerbiskner fra høyrekanten. Men det var godt å se Anton Mynster Kronborg, Magnus Galabuzi Segujja. Trym Bilov-Olsen og Espen Tokerud Røhmer i god driv også.

Kampen viste i det hele tatt det Einar Veierød har sagt mange ganger: Vi har trolig divisjonens bredeste stall. Søndag fikk vi utnyttet den også!

Sandefjords lag: Johan Bergqvist (26 %), Sander Akerlie (10 %), Erlend Johnsen 9, Trym Bilov-Olsen 2, Fredrik Svendsen, Fredrik Engelstad 1, Kristoffer Norgren Olsen 5 (2), Sander Wennberg Linderud 2, Magnus Galabuzi Segujja 4, Mikkel Ertsås 2, Anton Mynster Kronborg 5, Sander ree-Lindstad 1, Lasse Døsen, Anders Jansrud, Espen Røhmer 5, Tarik Repesa 2.