Det tok jammen tid, men det ordnet seg til slutt : 27-24 – Sandefjord

Det tok jammen tid, men det ordnet seg til slutt : 27-24

I starten så det stygt ut, mot slutten av første omgang så det stygt ut. Men fra pause og utover spilte Sandefjord seg mer og mer inn i kampen, og etter seksti minutter sto det 27-24 til hjemmelaget. – Det ordnet seg til slutt. Og mot slutten synes jeg det fungerte bra, sa en poeng-fornøyd Petter Kjærnes etterpå.

Det er sjelden vi har sett et såpass tafatt Sandefjord-lag som i åpningsminuttene mot Grane Arendal. Den ene avslutningen etter den andre ble skuslet bort, enten med skudd langt utenfor eller i treverket, eller enkle avslutninger som Grane-målvakt Helene Andersen tok seg greit av.

Gjestene fra sør lyktes langt bedre, og etter to minutter sto det 6-1 til Grane. 6-1 etter en tredjedels omgang! Framskrevet ble det 3-18 til pause… Og så stor virket faktisk forskjellen å være også, på det tidspunktet. Lite eller ingenting fungerte for Petter Kjærnes´ mannskap.

Så kom de endelig igang, anført av Helene Fure som gjorde både 2-6 og 3-6. Plutselig var de bare tre mål bak, og Kine Tveter satte et sjumeterkast bak Grane-målvakten, fulgt av tre mål på stripe fra kantspillerne Marie Daarstad (1) og Mari Ellingsen. Fem minutter før pause var vi til og med i føringen 9-8 etter nok et sjuseter-mål fra Kine Tveter. Men så foretok Kjærnes noen forsvarsbytter som ikke slo helt til, og gjestene puttet på fire raske mål før pausesignalet gikk.

Mye å ta tak i
Det var en lett hoderystende Kjærnes som tok med seg jentene til garderoben. Det var ting å rette på både i forsvar og angrep. Cecilie Wick Ullitz leverte heldigvis mellom stengene, men gjestene fikk totalt sett alt for stor plass å boltre seg på.

Etter hvilen stilte Sandefjord opp med et rent juniorlag (minus Cecilie i mål). Og det så ut til å gi resultater. Avslutningene ble skarpere, forsvaret tettet seg mer og mer, og det var plutselig Grane-damene som hang i tauene. Mari Ellingsen, Kine Tveter og Pernille Strøm Sørby noterte seg i målprotokollen titt og ofte, og med drøye ti minutter igjen kom Camilla Bach og Helene Fure på banen igjen og avgjorde på mange måter kampen. Bach med to mål fra en uvant posisjon som høyre bakspiller, og Fure med to flotte strekmål. Det siste førte Sandefjord opp i ledelsen med 26-23, og det var bare to minutter igjen å spille.

Vant fortjent
Naturlig nok var det en skuffet Grane-gjeng som måtte se begge poengene glippe i Jotunhallen, men alt i alt var det en fortjent Sandefjord-seier. I de periodene de var gode så spilte de rett og slett bedre håndball enn gjestene. Ungjentene, med 17 år gamle Mari Ellingsen i spissen, viste at de har tatt store steg i håndballutviklingen denne sesongen. De møtte et lag som spilte i 1. divisjon i fjor, med en betydelig høyere gjennomsnittsalder, men lot seg ikke skremme – i hvert fall ikke mer enn at de stakk av med seieren til slutt.

Sandefjords lag: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Camilla Bach 3, Mari Ellingsen 6, Kine Tveter 6 (3), Vilde Brenne Solli, Sara Holberg, Cecilia Carlander, Pernille Strøm Sørby 3, Malin Hoffgard, Emma Fremstad Oksman, Marie Daarstad 3, Nicoline Kruzov Jensen, Lineá Hoffgard, Nora Rosenberg 2.

Bildetekst
Hele Fure var med på å avgjøre kampen med to fine mål da hun kom innpå igjen mot slutten av den andre omgangen.