Fire datoer å merke seg i serieinnspurten – og den første er allerede på søndag! – Sandefjord

Fire datoer å merke seg i serieinnspurten – og den første er allerede på søndag!

Det er bare seks kamper igjen å spille for Sandefjord i årets 1. divisjon. Onsdag 10. mai kl 19.30 har vi fasiten på hvilke lag som rykker opp i REMA1000-ligaen neste sesong, men før det er det fire viktige datoer å merke seg for de som heier på de blå.

– Det er ikke møte med et av topplagene, men likevel anser jeg kampen mot Charlottenlund søndag som en av nøkkelkampene, sier Sandefjord-trener Einar Veierød.

Han tenker på ydmykelsen i CSK Varmbo Arena i Trondheim 30. oktober, da vi tapte 30-23 for trønderne. – Det er vår dårligste kamp denne sesongen. Vi imponerte ikke akkurat borte mot Falk heller, men da var det i hvert fall spenning i kampen helt til slutt. Det var det aldri i Trondheim. Derfor er det kampen så viktig. Den kan gi oss den boosten vi trenger inn mot sesongavslutningen, sier Veierød.

Så altså, den første av de fire datoene er søndag 19. mars, med kampstart kl 16.00.

Spennende uke
Uka før påske blir en neglbitende affære for gutta i blått. Onsdag 29. mars kan de gjøre lite annet enn å følge spent med når Viking TIF møter Bergen til toppoppgjør i Haukelandshallen.

– Vi må heie på Viking i seks av de sju kampene de har igjen å spille, det er ikke noe å lure på, sier Einar Veierød.

Det er som kjent to lag som rykker direkte opp til toppdivisjonen. 2. plassen er like god som 1. plassen, Sandefjord trenger ikke stresse for å avansere på tabellen. Det handler bare om å holde de andre lagene bak seg. Og da først og fremst Bergen, men også Follo. Viken-laget ser ut til å ha det enkleste kampprogrammet igjen. Riktignok skal de til Stavanger og møte Ryger, men de er ferdige med Bergen og Sandefjord, og Viking spiller de mot på hjemmebane i sesongavslutningen. Da kan mye være avgjort allerede.

Søndag 2. april, palmesøndag, er det Sandefjord som skal til Haukelandshallen og møte serielederen. De vi spilte mot dem i Jotunhallen i november tapte vi rett og slett for et bedre lag (27-31). Med seier over Bergen fire dager tidligere kan det muligens snike seg inn en liten tanke hos spillerne om at opprykket allerede er sikret, men mest sannsynlig er de giret på å ta Sandefjord-skalpen en gang til. Ikke minst vil nok vår tidligere målvakt Christian Morillo Lyngbø og eks-Runar-spilleren Karsten Enoksen Skinnarland sørge for at motivasjonen er på topp.

Vinn eller forsvinn?
Og den siste datoen, da? Når er den? Den er også knyttet til noe som skjer i Bergen. Onsdag 3. mai, i nest siste serierunde, tar Bergen Håndball imot Sandefjord. Da kan det fort bli vinn eller forsvinn for de to lagene i opprykksduell. Vi vant med fem mål (27-22) i Jotunhallen, og vi har i hvert fall ett poeng å gå på slik situasjonen er i dag (vi ligger foran med tre, men Bergen har en kamp mindre spilt).

Med andre ord; tre av de fire viktige datoene omhandler kamper som går andre steder enn i Sandefjord. Den siste kommer allerede søndag, når vi møter Charlottenlund. Da trenger vi all den støtten vi kan få!

Bildetekst
Sander Wennberg Linderud i kamp mot Bergen-målvakt Tord Vårdal – det kan fort bli en avgjørende fight også når disse to lagene møtes i Bergen 3. mai.