Uredde guttunger fulgte topplaget til døra: 25-29 – Sandefjord

Uredde guttunger fulgte topplaget til døra: 25-29

En gjeng med Sandefjord-juniorer, ingen av dem gamle nok til å komme inn på James Clark, viste opprykksfavoritt Urædd null respekt i Jotunhallen. Med innsats, dyktighet og enorm entusiasme leverte de sesongbeste i en thriller av en håndballkamp.

Kampen var faktisk ikke avgjort før det var 2,30 minutter igjen å spille. Sandefjord hadde vært i føringen stort sett i hele kampen, men da satte den tidligere SH-spilleren Halvor Gjesdal inn 25-24 til gjestene fra 7-metersmerket.

Det hadde vært en liten trend de siste minuttene at hjemmelaget sleit med å få utbytte av all innsatsen. Det ble vanskeligere og vanskeligere å komme igjennom Urædd-forsvaret. De ballene som hadde gått vår vei i en og en halv omgang, gikk stadig oftere Urædd vei.

Jesper Havnås spilte sin første hjemmekamp på nesten to år mot Urædd.

Riktignok hadde gutta fra Porsgrunn ledet både 2-1 og 4-3 i 1. omgang, men det var Sandefjord som styrte kampen. I perioder var de foran med tre mål (10-7 i første omgang, 17-14 i den andre). Mikkel Ertsås, Martin Lundquist og Albert Haukom imponerte fra bakspillerplassene sine, og Jonas Silsand Johannessen hadde flere flotte redninger.

Jonathan Thorstensen skulle egentlig bare spille noen minutter i forsvar, men måtte trå til i angrep også da kreftene tok slutt.

Det så rett og slette ut til at Urædd ville måtte slite for poengene. Og de trengte jo minst ett for at supporterne skulle få valuta for buss-turen fra Grenland.

Midtveis i 2. omgang kom Urædd foran på 22-21, etter sakte, men sikkert å ha redusert avstanden til hjemmelaget. Sandefjord kjempet seg foran igjen på 24-23 etter skåringer av Lundquist, Ertsås og Lasse Døsen med snaue åtte minutter igjen å spille.

Men så kom de siste minuttene, hvor kreftene så ut til å ta slutt både i forsvar og angrep. Da Urædd kom to mål foran (24-26) måtte de begynne å ta noen sjanser også, og denne gangen gikk det Urædd sin vei. De benyttet de mulighetene de fikk og sikret seg den seieren som fører dem til neste års 1. divisjon.

Forhåpentligvis blir det ikke noen ny seriekamp i Jotunhallen mot Urædd i sesongen 2023/24.

Sandefjords lag: Jonas Silsand Johannessen, Jesper Storm Halvorsen, Jonathan Thorstensen 1, Albert Haukom 3, Lasse Døsen 2, Noah Allerød 4, Jesper Havnås, Tobias Haug, Mikkel Ertsås 7, Martin Lundquist 8, August Milander, Erlend Strand.

Martin Lundquist ble nok en gang toppskårer for rekruttene våre, denne gang med 8 spillemål.