Veierød: – Det viktigste er å lede til slutt! – Sandefjord

Veierød: – Det viktigste er å lede til slutt!

Han har selvsagt helt rett, Sandefjord-trener Einar Veierød. Vi ledet i bare 45 sekunder av de første 56 minuttene, men da fløyta gikk for full tid var det Sandefjord som var best og vant 27-25. Og dermed henger vi fortsatt fast i opprykkstoget som står på perrongen og har avgang 10. mai ca kl 19.30.

– Denne gangen hadde vi evnen til å stå på hele veien og snu det til vår fordel. Det var forskjellen fra møtet i CSK-hallen før jul. For vi fikk jo akkurat den samme starten som da, med å ligge under 1-5 etter bare noen minutter!

Han var nok fortvilt i åpningsminuttene, den godeste Veierød. Timeout-kortet ble lagt etter 7.30 minutter, på nevnte 1-5. Pausen hjalp i den forstand at Charlottenlunds ledelse ikke ble enda større. Hjemmelaget knappet litt innpå, glapp igjen, og knappet innpå nok en gang. Ikke minst var Kristoffer Norgren Olsen en viktig spiller i denne fasen med fire skåringer fram til 8-10.

Magnus Galabuzi Segujja kom inn på venstrebacken og gjorde to flotte mål til 11-11 og 12-12. Og selv om gjestene skåret de to siste målene i omgangen, og Sandefjord-guttene rotet det til for seg med å gjøre Charlottenlunds keeper Henrik Ibsen veldig god, var det håp i hengende snøre med 12-14 til pause.

God start
Fra start i 2. omgang stilte Veierød med en bakrekke med Segujja, Trym Bilov-Olsen og Sander Wennberg Linderud, mens Sander Ree-Lindstad byttet med Bilov-Olsen i forsvar. Det gikk bare et par minutter før vi var oppe på uavgjort igjen (14-14), og drøye fire minutter ut i omgangen kontret Kristoffer Norgren Olsen oss i ledelsen for første gang på 16-15.

Den gleden var imidlertid ikke langvarig. For ja, vi ledet 18-17 også etter et godt samarbeid mellom Bilov-Olsen og Linderud, men Charlottenlund svarte på alle våre mål og vel så det. For etter at Lasse Døsen hadde gitt oss ny ledelse 19-18 fra høyrekanten kom det tre mål på rad for trønderne, og de var foran med to igjen på 19-21.

Bergqvist avgjorde
Men så våknet målvakt Johan Bergqvist også kraftig til liv. Han hadde på en måte vokst seg inn i kampen, og de siste minuttene var han tungen på vektskålen til fordel for Sandefjord med flere flotte redninger. Han lå lenge dårligst an i målvaktkampen mot Charlottenlunds Henrik Ibsen, men da fasit skulle gjøres opp sto Johan med en redningsprosent på 34 mot Ibsens 27.

Avslutningsminuttene var fryktelig nervepirrende. Da var det godt å se Fredrik Engelstad stå fram med to kanonmål fra høyrebacken til 25-23 og 26-24. Og så var det veteranen Trym Bilov-Olsen, som til da ikke hadde lyktes med alt han prøvde på i denne kampen, som satte inn nådestøtet med et flott gjennombrudd og skåring til 27-25. Da var det bare halvminuttet igjen, og kampen var i realiteten avgjort.

Fortsatt liv
– I perioder styrer vi spillet bra, og så faller vi litt igjennom noen ganger. Men nå er det fortsatt liv i tabellen, og det er det aller viktigste, sier Einar Veierød.

Dermed er den første av fire skjebnedatoer passert. Nå gjenstår det tre, og den første er onsdag i neste uke (29/3) da Viking TIF og Bergen Håndball møtes til lokaloppgjør i Haukelandhallen. La oss satse på at Viking ønsker å være det eneste bergenslaget som rykker opp til neste sesongs REMA1000-liga!

Sandefjords lag: Johan Bergqvist (34 %), Sander Akerlie, Martin Lundquist, Trym Bilov-Olsen 2 (1), Fredrik Engelstad 3, Kristoffer Norgren Olsen 5, Sander Wennberg Linderud 4, Magnus Galabuzi Segujja 3, Noah Allerød, Mikkel Ertsås, Anton Mynster Kronborg 1, Sander Ree-Lindfstad 4, Lasse Døsen 3, Anders Jansrud 2, Tarik Repesa.

Einar Veierød om den etterlengtede seieren:

Bildetekst:
Tre årlige mål fra Fredrik Engelstad ble avgjørende for seieren over Charlottenlund søndag.