Slo Viking 32-26: – I dag var alle gode! – Sandefjord
Sander Wennberg Linderud spilte sesongens beste kamp mot Viking TIF i Bergen. 32-26 seieren smakte fortreffelig!

Slo Viking 32-26: – I dag var alle gode!

Sandefjord har heng på serieleder Viking TIF etter dagens 32-26 seier i Haukelandshallen. – Det var en deilig seier. Og gutta gjorde akkurat som de var blitt enige om, sier en særdeles glad og fornøyd Sandefjord-trener Einar Veierød.

Det var et heltent Sandefjord-lag som entret parketten i Haukelandshallen for å møte tabelltopp Viking TIF. De stilte med en egenprodusert taktikk, så å si, det vil si at gutta i stor grad hadde vært med på å legge taktikken for kampen, både i forsvar og angrep. Og snakk om å lykkes!

– Dette frister til gjentakelse. Vi hadde en veldig fin prosess i forant av kampen, spillerne fulgte opp ute på banen og de to poengene var veldig fortjent. Jeg hadde trua hele veien, selv da vi lå litt bak i starten på kampen, sier Einar Veierød.

Mye bak var det heller ikke snakk om. Viking lå foran fra 6-5 til 9-8, én gang med to mål (9-7), men de klarte aldri å dra nytte av den lille fordelen. I stedet var det Sandefjord som slo tilbake, og ved pause sto det 18-15 til gjestene.

Mest overraskende var det å se hvordan Viking sleit i angrep. Eller overraskende; vi så det samme i lokalderbyet mot Bergen på onsdag. Da endte de på 28 mål fordi det egentlig bare var 1. divisjons toppskårer Kjetil Åndel som fungerte. Slik var det søndag også. Åndal fylte på sin allerede imponerende målkonto (180 mål) med ti nye skåringer, men én mann kan ikke vinne en håndballkamp.

– Vi bestemte oss på forhånd for å ligge lavere på Miguel Pereira, heller la han få komme til med noen skudd. Da fikk vi bedre kontroll med streken. Vi lyktes til fulle, det var deilig å se, sier Einar Veierød.

Utover i den andre omgangen ség Sandefjord fra mål for mål til det sto 29-20, med elleve minutter igjen å spille.

– Det var tydelig at gutta hadde bestemt seg. Denne kampen VILLE de vinne. Da er det ekstra moro å lykkes. Og i dag var egentlig alle gode. Noen i starten, noen midt i kampen, noen mot slutten. Og noen hele tiden, som (Sander Wennberg) Linderud og Johan (Hedlund Bergkvist). Vi var bevisste på å rullere for å kunne ta dem på utholdenhet, og det lyktes vi også med. Så ja, jeg er veldig fornøyd. Veldig! sier Einar Veierød. Som etter kampen satte seg på flyet til Oslo, hvor Malaga-flyet venter i morgen tidlig. Det blir i hvert fall en velfortjent ferietur!

Sandefjord: Johan Bergqvist (33 %), Sander Akerlie (ikke på banen), Erlend Johnsen 2, Trym Bilov-Olsen 4 (2), Fredrik Svendsen 2, Fredrik Engelstad 2, Kristoffer Norgren Olsen 4, Sander Wennberg Linderud 10, Magnus Galabuzi Segujja, Sander Ree-Lindstad 2, Anders Jansrud 3, Jakub Petrzela, Espen Røhmer, Tarik Repesa 3.