– Vi kan bare ta ansvar for oss sjøl! – Sandefjord
Ingen flere jubelbilder med Einar Veierød på Sandefjord-benken. Nå har han gitt klubben beskjed om at nok er nok.

– Vi kan bare ta ansvar for oss sjøl!

Glem «dersom, hvis, såfremt, ifall». – Vå må gjøre jobben selv og ta ansvar for egne resultater. Det er det eneste vi skal ha fokus på, sier Sandefjord-trener Einar Veierød før ettermiddagens møte med Viking TIF i Bergen.

Det er klart for den femte siste serierunden i 1. divisjon, og sannelig er det mye som står på spill! Sandefjord-gutta har opprykk til REMA1000-ligaen som sesongens store mål, og i øyeblikket innehar vi den andreplassen som gir oss opprykket. Blir den ytterligere forsterket etter dagens kamp?

– Derbyet på onsdag (mellom Viking TIF og Bergen, red anm.) beviste at det å tro, håpe , ønsketenke om andre resultater, er bortkastet energi. Man må gjøre jobben selv, ta ansvar for egne resultater. Slik vil det bli ut sesongen, sier Einar Veierød.

Det er ingen ny kunnskap for vår rutinerte trener. Han har opplevd det ved gjentatte anledninger gjennom sin lange karriere som både spiller og trener. Omgivelsene spekulerer om både den ene, den andre og den tredje muligheten, men alt forbli spekulasjoner. Fasiten finnes bare ute på banen, og svaret er ikke gitt før kampene er spilt.

Slik er det med kampen i Haukelandshallen i dag også (kampstart kl 15.00). SH-gjengen har gjort jobben med forberedelsene.

– Spillerne har engasjert seg stort i taktiske vurderinger og valg av spill, gjennom gruppearbeid. Det har vært en interessant erfaring, sier Veierød.

Når dette skrives er laget på vei til vestlandshovedstaden. Tabellener Viking TIF venter på andre siden av fjellet. De fikk seg en vekker i tomålstapet for Bergen (28-30) og vil nok gjerne vise at de tross alt er divisjonens beste lag.

Men alle vet at dette ikke er en «vinn eller forsvinn»-kamp verken for Viking TIF eller for Sandefjord. Det blir et clash mellom divisjonens to beste lag per nå. Og vi satser på at de innehar de posisjonene etter dagens kamper også!