Før Ros-kampen søndag: Det kan bli både gull og gråstein! – Sandefjord
Sandefjord-trener Einar Veierød viser hvor små marginer det er snakk om i tetstriden i årets 1. divisjon.

Før Ros-kampen søndag: Det kan bli både gull og gråstein!

Med fire kamper igjen å spille kan Sandefjord fortsatt bli seriemester i 1. divisjon og rykke opp i REMA1000-ligaen. Men vi kan også ende på den sure fjerdeplassen som gir fortsatt opphold på nest øverste nivå.

– Det er såå små marginer, sa Sandefjord-trener Einar Veierød og holdt tommel og pekefinger med bare en centimeters avstand da han lørdag ledet den siste fellestreningen før morgendagens kamp mot Ros i ROS Arena (kampstart kl 18.00).

Han snakket først og fremst om kampvilje, konsentrasjon og innsats. Om hvor lite som skal til for at seieren skal glippe, selv mot lag som ligger på nedre del av tabellen. Og det gjør Ros. Tredje sist, for å være presis, tre poeng foran Nordstrand på nedrykksplass.

Men han kunne også snakket om hvordan denne sesongen kan ende for de blå. Marginene er nemlig like små om vi skal vurdere hvilke lag som rykker opp, hvilket som havner på kvalifisering og hvem som ender på fjerdeplass.

Fire lag kjemper
Det som er klart er at det står mellom fire lag; Viking TIF (38 poeng), Sandefjord (36), Bergen (35) og Follo (33). Etter onsdagens overraskende OSI-seier 36-33 over Ryger i Stavanger er det ingen andre lag som kan gjøre seg håp om REMA1000-spill kommende sesong, enten vi snakker direkte opprykk eller gjennom kvalifisering. Alle har fire kamper igjen, og alle skal møte ett av de andre topplagene: Bergen – Sandefjord (3/5) og Follo – Viking TIF (10/5).

Viking TIF har på papiret det enkleste programmet, men avslutningen i STIL Arena kan bli tøff, særlig hvis Sandefjord slår Bergen og Follo med seier over Viking kan sikre seg kvalifiseringsplassen.

Vi og Bergen skal begge møte Falk (h og b) og Ryger (h og h), mens Follo skal opp mot Charlottenlund (h) og Melhus (b). Det vil si lag på omtrent samme nivå. Follo har i tillegg en bortekamp mot Nøtterøy, mens vi skal til Ros Arena og Bergen møter Fyllingen.

Fire seirer = opprykk
For vår del er utgangspunktet enkelt: Med seier i de fire siste kampene havner vi minst på andreplass i årets 1. divisjon. Vi kan også vinne hvis Follo slår Viking TIF i serieavslutningen. Da går vi foran bergenserne på innbyrdes oppgjør.

Men skulle vi ryke for Bergen, og ett av de tre andre lagene, kan sesongen like gjerne ende med gråstein. Det vil si 4. plass. Da får vi maks 40 poeng, mens Follo med fire seirer vil stoppe på 41.

Derfor er kampen i morgen så viktig. Derfor snakker trener Veierød om de små marginene.

Tøft på trening
Vi kan imidlertid informere om at det er lenge siden kampviljen og innsatsen har vært så stor som etter seieren over Viking TIF 2. april. Fra de som følger treningene fra sidelinja rapporteres det om mer trøkk, mer fart og mer fandenivoldskhet enn på lenge. Og det er vel akkurat det som trengs om vi skal slå Ros søndag kveld!