Bare uavgjort, men det endrer heldigvis ingen ting! – Sandefjord
Johan Bergqvist reddet nesten halvparten av skuddene som kom de siste tjue minuttene av kampen mot Ros. Det berget det ene poenget.

Bare uavgjort, men det endrer heldigvis ingen ting!

Sandefjord klarte bare uavgjort 27-27 mot nedrykkstruede Ros i ROS Arena i kveld. Men poengtapet har ingen stor betydning i kampen om opprykk til REMA1000-ligaen: Fortsatt er seier over Bergen i Bergen 3. mai helt avgjørende!

Det var tabellbunn mote tabelltopp, og trener Einar Veierød var klar før kampen: Det er så små marginer som skiller bunn fra topp, vi har ikke råd til å gå på et eneste feilskjær.

Og så så det ut som om Sandefjord-gutta ikke bare skulle tråkke feil, men regelrett bomme på sporet. For helt fram til det var to minutter igjen å spille var det Ros som fortjente å vinne denne kampen. Ungguttene fra Røyken spilte håndball som de alltid har gjort, mens våre seniorspillere, med noen unntak, var sterkt preget av stundens alvor.

At det ble uavgjort, ett poeng og fortsatt mulighet for direkte opprykk, kan vi skylde én mann – Johan Hedlund Bergqvist. Han kom inn opp stillingen 14-19 ni minutter ut i 2. omgang. På de siste tjue minuttene gjorde han seks redninger på 14 forsøk, en redningsprosent på 43, og var nøkkelmann i poengjakten.

Med to minutter igjen var det for øvrig lite håp om Sandefjord-poeng. Hjemmelaget ledet 26-24 og hadde kontroll. Men så dro Trym Bilov-Olsen til med en susende underarm, Erlend Johnsen kontret inn 26-25 etter en teknisk feil av en Ros-spiller og Kristoffer Norgren Olsen ble spilt fri av Anders Jansrud og satte inn 27-27. Det holdt helt inn.

Ingen hadde trodd det da Ros ledet med sju mål, 22-15, ti minutter ut i andre omgang. For mens førsteomgangen hadde vært jevn, med Ros i førersetet, var starten på den andre ydmykende for våre gutter. 12-14 ble til 15-22. Men like før hadde Johan Bergqvist kommet inn i SH-målet, og det var ganske tydelig at han hadde los på Ros-skuddene. Og mot slutten av kampen slo det til. Johan reddet viktige skudd, vi fikk kontrings- og angrepssjanser og benyttet dem etter hvert bedre og bedre. Til slutt så godt at det holdt til ett poeng.

Det betyr at vi fortsatt er på 2. plass i 1. divisjon, men nå á poeng med Bergen og foran på målforskjell/innbyrdes oppgjør. Så kampen i Bergen 3. mai har like stor betydning nå som i formiddag. Men vi tåler ikke flere feilskjær. Ikke mot Falk i Jotunhallen kommende søndag (kampstart kl 16.00), og ikke mot Ryger i Jotunhallen onsdag 10. mai.

Til slutt må vi bare si at prisen for Banens beste spiller for Sandefjord, som gikk til Sander Akerlie, burde gått til målvaktkollega Johan Hedlund Bergqvist. Det er alle enige om.

Sandefjord: Sander Akerlie (14 %), Johan Hedlund bergqvist (43 %), Erlend Johnsen 3, Trym Bilov-Olsen 5 (2), Fredrik Svendsen, Fredrik Engelstad, Kristoffer Norgren Olsen 3, Sander Wennberg Linderud 6, Mikkel Ertsås, Sander Ree-Lindstad 2, Lasse Døsen, Anders Jansrud 3, Jakob Petrzela, Espen Røhmer, Tarik Repesa 5.