Kan Sandefjord-damene sikre pallplass i Sandarhallen? – Sandefjord
Marie Daarstad er tilbake på banen mot Follo etter sykdom. Det styrker Sandefjords offensive kvaliteter.

Kan Sandefjord-damene sikre pallplass i Sandarhallen?

Tre seriekamper før mål deler Follo Damer 2 og Sandefjord tredjeplassen i 2. divisjon. I kveld kl 16.30 møtes de i Sandarhallen for langt på vei å avgjøre hvilket av de to lagene som havner på «pallen».

Sandefjord-damene havner topp fem i 2. div avdeling 2 uansett hva som skjer i de tre siste kampene denne sesongen, og laget har dermed levert sin beste innsats siden det kvalifiserte seg for 2. divisjonsspill sesongen 2018/2019.

Nå gjenstår det å fastsette den innbyrdes rangeringen mellom de fem beste. Sarpsborg (35 poeng) leder og rykker opp til 1. divisjon. Fredrikstad 2 ligger nærmest med sine 30 poeng, mens Follo og Sandefjord følger deretter med 28. Hokksund er også med i kampen, selv om de ligger med 26 poeng og én kamp mer spilt enn de tre lagene foran på tabellen.

Møtet med Follo i Sandarhallen blir dermed en nøkkelkamp i forhold til den endelige tabellen. Follo vant 37-34 i det motsatte oppgjøret i februar. Sandefjord bør derfor jobbe det de kan for å vinne med fire mål eller mer for å sikre ledelse i det innbyrdes oppgjøret de to lagene imellom.

Og trener Petter Kjærnes lover at de er klare til kamp:

– Vi leverte en sterk 2. omgang mot Gjerpen torsdag, både defensivt og offensivt. Klarer vi å gjenskape noe av det vi lyktes med da, har vi gode muligheter også mot Follo. Men vi må opp på det nivået fra start, det nytter ikke å «spille seg gode» underveis. Da taper vi, sier Kjærnes.

Han får med seg både Madelen Bringaker og Marie Daarstad i tillegg til de jentene som spilte torsdag. Det betyr mer styrke defensivt og mer styrke offensivt. Camilla Bach er fortsatt ute med ryggproblemer.