BB-Trym: – Med tenning som i 1. omgang er vi best i divisjonen! – Sandefjord
Trym Bilov-Olsen fikk premie av Milian som banens beste spiller mot Falk.

BB-Trym: – Med tenning som i 1. omgang er vi best i divisjonen!

En knusende overlegen 1. omgang mot Falk var nok til å sikre to nye poeng for Einar Veierøds menn. – Vi har vist slik tenning i noen kamper denne sesongen, blant annet mot Viking TIF i Bergen. Får vi med oss den gnisten er vi det beste laget i 1. divisjon, uten tvil, sier Trym Bilov-Olsen, som helt fortjent ble kåret til Banens beste spiller i en nesten fullsatt Jotunhallen søndag ettermiddag.

Det var så viktig, så veldig viktig, å slå Falk. Da beholder vi 2. plassen, vi kan avgjøre alt selv. Vi møter Bergen i Bergen (3/5) og Ryger i Sandefjord (10/5) i de to siste kampene før ferien. Tre poeng er nok til å bli nummer to og rykke rett opp, to poeng er nok til å sikre kvalikplass. Fordi vi slo Falk. 33-25, etter 18-7 til pause.

Sandefjord gikk ut i et forrykende tempo, slik Einar Veierød lovet før kampen. Det sto raskt 3-0 etter skåringer av Sander Wennberg Linderud, Kristoffer Norgren Olsen og Tarik Repesa. Men så kom det en utvisning, og en teknisk feil, og Falk var tilbake på 3-3. De holdt følge til 5-4, men så var det slutt. De skjøt i Johan Hedlund Bergqvist, mens vi skjøt i mål. 5-4 ble til 18-7, og Johan sto med en redningsprosent på 53 etter de første tretti minuttene!

Trym Bilov-Olsen spilte for første gang fra start for de blå. Han takket for tilliten og stå bak veldig mye av det som skjedde både før og etter pause. Med sju mål og ni bassist var han delaktig i halvparten av Sandefjords mål!

– Når et lag leder så mye til pause skjer det nesten uten unntak at motstanderen vinner den andre omgangen. Vi slår ikke et så godt lag som Falk med 22 mål, sånn er det bare. Men vi vant, og vi viste hvor gode vi kan være, sier Trym Bilov-Olsen.

Ja, det gjorde de. I perioder også i den andre omgangen. Kristoffer Norgren Olsen og Trym ble toppskårere med sju mål hver. Magnus Galabuzi Segujja imponerte kanskje vel så mye med sine seks mål. Det er lenge siden Magnus har lyktes som han gjorde mot Falk!

– Sandefjord må forsterke om de vil beholde plassen i REMA1000-ligaen, sa Falk-trener Johnny Jensen etter kampen. Han var mest skuffet over sitt eget lags prestasjoner, egentlig over hele fjøla. – Vi mangler mange spillere som kunne spilt her, men de som er her skal være mye bedre enn de viste i dag, sa Jensen.

Sandefjord: Johan Hedlund Bergqvist (40 %), Sander Akerlie (33/reddet ett av tre straffekast), Erlend Johnsen 1 (1), Trym-Bilov Olsen 7 (1). Fredrik Svendsen 1, Fredrik Engelstad 1, Kristoffer Norgren Olsen 7, Sander Wennberg Linderud 4, Magnus Galabuzi Segujja 6, Mikkel Ertsås 1, Anton Mynster Kronborg 1, Sander Ree-Lindstad, Lasse Døsen 1, Anders Jansrud, Jakob Petrzela, Tarik Repesa 3.