Sander (23) er klar til å stoppe aggressive falker! – Sandefjord
Sander Akerlie og Sandefjord er klare for å slåss mot Falk.

Sander (23) er klar til å stoppe aggressive falker!

Noen falker er mer aggressive enn andre. Johnny Jensens Falk er blant dem. Men de skremmer ikke Sander Akerlie.

Det blir nytt drama i Jotunhallen kl 16 i ettermiddag. Det er riktignok «barnas kamp», men det betyr ikke at det vil gå pent og pyntelig for seg på parketten. Møtene mellom Sandefjord og Falk er kjent for å være blant de tøffere, ikke minst takket være en gammel Sandefjord-kjenning: Falk-trener Johnny Jensen.

– Johnny er full av energi, er høyrøstet og har et utpreget konkurranseinstinkt. Vi regner med å møte et aggressivt Falk-lag i dag, men vi er forberedt, sier målvakt Sander Akerlie.

Han leverte smått utrolige 51 i redningsprosent i Horten før jul, da vi tapte 20-18 og – bortsett fra for Sanders del – leverte en av sesongens dårligste kamper. Nå er det tid for å slå tilbake.

Falk, på sjetteplass på tabellen (26 poeng, 11 bak Sandefjord) og ikke involvert i hverken topp- eller bunnstrid, er et lag vi MÅ slå om REMA1000-drømmen fortsatt skal leve. Både Viking TIF (42 poeng) og Bergen (39) vant sine kamper i går. Viking lett borte mot Nordstrand (42-25), Bergen med ganske mye besvær hjemme mot Ryger (31-28). Outsider Follo, som ligger to poeng bak oss og har oss på innbyrdes oppgjør, spiller hjemme mot Charlottenlund med avkast en time etter at kampen i Jotunhallen blåses i gang.

– Alle gutta er tent på å reise kjerringa. Vi går inn i de siste avgjørende kampene med fullt fokus, sier Sander Akerlie, som kom til Sandefjord fra nettopp Falk høsten 2021 – først på utlån for å hjelpe oss i en periode hvor Eirik Haukedal var med ungdomslandslaget på mesterskap, deretter med overgang for å dekke opp for en skadet Haukedal.

Nå har han nylig skrevet under på en kontrakt som binder ham til klubben for to nye sesonger.

– 51 prosent er høyt, men ikke umulig å gjenskape. Jeg er veldig tent på å gjøre akkurat det, og at det skal hjelpe oss til å vinne kampen denne gangen, sier Sander Akerlie.