Et toppet Glassverket-lag måtte gi tapt for Sandefjord-damene: 33-28 – Sandefjord

Et toppet Glassverket-lag måtte gi tapt for Sandefjord-damene: 33-28

De opplevde sesongens sureste nederlag da de tapte 30-28 for Glassverket i Drammen i november. I kveld, mot et betydelig sterkere Glassverket-lag, tok Sandefjord-damene kraftig revansj. Etter en litt trå start viste resultattavla til slutt 33-28 til hjemmelaget!

– Dette laget er nok minst ti mål bedre enn det laget vi tapte for før jul. Husk at de slo Pors med åtte mål for bare fire dager siden, sa Sandefjords trener Petter Kjærnes etter at dommerne hadde blåst for full tid i Jotunhallen.

Gjestene stilte med tre førstelagsspillere, og det var tydelig. De hadde mer trøkk og vilje, og særlig i starten av kampen fikk de gjøre nesten som de ville – samtidig som hjemmelaget leverte en rekke svake avslutninger. Før åtte minutter var spilt sto det 1-5, og det var all grunn til å lure på hvordan dette skulle gå.

Helene Fure jubler etter å ha skåret ett av sine fem mål mot Glassverket.

Men så kom etter hvert Sandefjord.maskineriet i gang. Skuddene satt bedre, avslutningene gikk inn fra både kant, bakspillere og fra streken. På ti minutter snudde de 1-5 til 11-9, og alt så meget bedre ut.

Kan hende følte jentene akkurat da på en viss tilfredsstillelse, for de klarte ikke å dra ytterligere fra. Spillet ble litt mindre presist, forsvaret bød på litt større luker og dermed klarte Glassverket å holde følge helt inn til pause (15-14).

Geir Oustorp på Glassverket-benken øynet nok et håp om at dette faktisk kunne ende med den andre strake seieren sånn helt på tampen av sesongen. På benken hadde han med seg Drammen-veteranen Gøran Sørheim også, så håndballfaglig burde de stille godt nok rustet til å yte Sandefjord taktisk kamp.

Sandefjord-damene tok stadig bedre hånd om Glassverkets toppskårer Sofia Dalsveen (9 mål). Her er det Pernille Strøm Sørby som gjør jobben i forsvar.

Men det var Petter Kjærnes og Henriette Hovland Christiansen som dro det lengste strået i den kampen også. For mens Glassverket sleit med å stoppe Sandefjords storskårere Nora Rosenberg, Kine Tveter, Marie Daarstad, Helene Fure og Linéa Hoffgård, var det bare et par av Glassverket-spillerne som utgjorde en reell trussel. Trener Kjærnes dirigerte forsvarstoppene sine til mer enn stå-katakter, og bakerst ordnet Marion Helland opp med mange av de skuddene som likevel smatt forbi.

Det var spenning til det var ni minutter igjen. Da kom Kine Tveter fri og gjorde 27-24 samtidig som Glassverket pådro seg en 2 minutters utvisning. Ytterligere fire Tveter-slåringer på stripe gjorde at gjestene aldri kom nærmere enn de to-tre målene, og helt på tampen ordnet Nora Rosenberg og Pernille Strøm Sørby den endelige femmålsseieren med hver sin skåring.

Da kunne Sandefjord-spillerne juble helt fortjent. Et lag bestående av tre fjerdedeler 17-åringer som spilte Bringserien i fjor, har vist at de kan hevde seg helt i 2. divisjonstoppen. Ungjentene har vist en fantastisk progresjon, og ikke bare det – entusiasmen har smittet over på seniorene også. De spiller som et lag, selv om de egentlig er to, og det hadde vært gøy om vi fikk se dem utvikle seg videre neste sesong. Da kan det fort bli opprykk til 1. divisjon!

Sandefjords lag: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Kine Tveter 7 (3), Helene Fure 5, Madelen Bringaker 1, Vilde Brenne Solli, Sara Holberg, Cecilia Carlander, Pernille Strøm Sørby 2, Malin Hoffgård, Marie Daarstad 4, Nikoline Kruzov jensen, Linéa Hoffgård 5, Nora Rosenberg 9.

Deilig å avslutte med seier på hjemmebane! Sandefjord-damene feiret med en liten runddans på parketten i Jotunhallen.