Johan (29): – Jeg vet jeg kan gjøre det mot Haslum også! – Sandefjord
Gode bidragsytere til kveldens seier over Ryger. Johan med en redningsprosent på 44, Sander med seks fulltreffere og hele 11 målgivende.

Johan (29): – Jeg vet jeg kan gjøre det mot Haslum også!

Han slapp inn de sju første skuddene til Ryger i første omgang og ble byttet ut på 3-7. Da Johan Hedlund Bergqvist kom tilbake i Sandefjord-målet etter pause reddet han så godt som alt, endte på en redningsprosent på 44 og var sterkt delaktig i Sandefjord-seieren på 34-28. Og best av alt; Johan mener han kan gjør det samme mot Haslum!

– Jeg vet jeg har det i meg. I dag var jeg ikke klar til kamp fra start, men heldigvis klarte jeg å snu det i den andre omgangen. Jeg tenkte for meg selv da jeg løp litt i pausen at det ikke kunne bli særlig dårligere, sa en særdeles fornøyd Sandefjord-keeper Johan Hedlund Bergqvist etter seieren over Ryger onsdag.

Han ble kampens store spiller. Ryger skåret 19 mål før pause, bare 9 mål etter. Hjemmelaget la inn mye mer krefter i eget forsvar, og hjalp keeper Bergqvist på den måten. Men 29-åringen reddet tre straffer og flere helt åpne målsjanser også, så det var liten tvil om BB-tittelen.

Og det til tross for at det etter hvert var flere Sandefjord-spillere som trådte fram i lyset og viste vilje og evne til å avgjøre. Det kunne for øvrig ingen tro etter de første ni minuttene. Da ledet gjestene fra Stavanger 7-2! Sandefjord, som åpnet i en offensiv 5-1 formasjon for å stoppe Rygers gode skyttere, sto med lua i handa og bivånet et Ryger som spilte ball-i-hatt med opprykksjagende Sandefjord.

Trener Veierød tok timeout allerede etter fem minutter (1-5), la om til 6-0 i forsvar, satte inn Fredrik Svendsen som midtback og Sander Wennberg Linderud tilbake på sin vante høyreback-posisjon. Sakte, men sikkert fikk de kontakt med Ryger, og enda bedre gikk det da Eirik Haukedal kom inn i Sandefjord-målet. Han hadde fire viktige redninger og var en viktig bidragsyter til at hjemmelaget bare lå ett mål bak til pause (18-19).

Sandefjord vant altså de siste 21 minuttene av omgangen 16-12, og mye tydet på at de var på rett vei. Utover i den andre omgangen fikk vi den ene bekreftelsen etter den andre. Anders Jansrud, kampens toppskårer med åtte mål, hadde tydeligvis bestemt seg for å aktivere skuddarmen, og han gjorde det nesten helt fra start. Erlend Johnsen var også påskrudd fra kampens begynnelse, som en av få, og etter hvert våknet både Sander Wennberg Linderud, Fredrik Engelstad og Anton Mynster Kronborg til liv.

Utover i den andre omgangen ble det mer og mer tydelig at Sandefjord var det beste laget. Midtveis ordnet svogerne Linderud og Engelstad tremålsledelse for første gang (27-24), og selv om Ryger hentet inn to av de tre målene til 27-26, var det egentlig bare på grunn av to dårlige SH-avslutninger. Når de fant tilbake til det gode sporet ble det fort klart at hjemmeseieren var sikret. Deilig!

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist (44), Eirik Haukedal (25), Martin Lundquist 1 (1), Erlend Johnsen 5, Fredrik Svendsen 2 (1), Fredrik Engelstad 3, Kristoffer Norgren Olsen 2, Sander Wennberg Linderud 6, Magnus Galabuzi Segujja 2, Mikkel Ertsås, Anton Mynster Kronborg 3, Erlend Strand, Anders Jansrud 9, Jakob Petrzela, Tarik Repesa 1.