Skjebnekamper for Haslum mot Sandefjord – Sandefjord
De er gode venner på fritiden, Sandefjord-trener Einar Veierød og Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno. Søndag er det Skarpsno som har presset på seg og må levere.

Skjebnekamper for Haslum mot Sandefjord

For Haslum, for ikke så lenge en av Norges beste klubber, er det mye som står på spill når de skal ut i kvalifiseringsspill for REMA1000-ligaen mot Sandefjord. Laget som bare har vunnet én kamp i toppdivisjonen denne sesongen, og det så langt tilbake som 18. september 2022 da de slo Nærbø 27-26 på bortebane, risikerer å miste «halve laget» dersom det blir nedrykk.

Haslum og Sandefjord har vidt forskjellig utgangspunkt foran søndagens kamp (kampstart 18.900) i Nadderud Arena. Haslum spiller for å unngå nedrykk til 1. divisjon, et sviende nederlag for Tom Eirik Skarpsno og hans menn. Sandefjord spiller for opprykk til REMA1000-ligaen, noe som ville gitt nok en boost til en klubb på oppadgående kurve.

Det er ingen tvil om hvem som har presset på seg! For Haslum, bronsemedaljist i eliteserien så sent som i 2016/17-sesongen, kan et nedrykk sette klubben betydelig tilbake.

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno sier til Budstikka at det vil få konsekvenser om Haslum ikke lenger skal spille i Eliteserien, men må ta turen ned. Omtrent halvparten av dagens spillere har kontrakter som gjør at de kan bytte arbeidsgiver, og nye spillere vil vegre seg for å komme.

Samtidig er det Haslum som er lengst unna kampform. De spilte sin siste seriekamp 2. april da de gikk på sitt 21. strake tap med 21-30 mot Drammen. Sandefjord avsluttet sesongen på solid vis med klarer 34-28 over Ryger sist onsdag.

Sandefjord vet allerede at de vil beholde de aller fleste spillerne kommende sesong, uansett om det blir opprykk eller ikke. Fortsatt spill i 1. divisjon vil på ingen måte være noen katastrofe verken sportslig eller økonomisk. Sandefjord-gutta har ingenting å tape i møtet med Haslum. De kan bare glede seg.

Kamp nummer to mellom de to lagene spilles for øvrig søndag 21. mai i Jotunhallen.