Bill.mrk: «Venstre bakspiller» – Sandefjord
Anders Jansrud fyrer løs i SH-trøya. Nå blir det pause i mange uker for venstrebacken.

Bill.mrk: «Venstre bakspiller»

Foran denne sesongen valgte vi av flere årsaker å gå ned noe på antall spilllere i a-stallen. Det har både plusser og minuser. Én av ulempene er når spillere blir skadet og du har færre å velge blant. Som nå, når Anders Jansrud har pådratt seg prolaps i ryggen og forventes å få et langvarig avbrekk fra håndballen.

– Skader skjer, så det må vi jo bare forholde oss til. Vi må ommøblere litt på stallen, men vi skal fikse det, sier vår nye trener Geir Oustorp.

Han hadde selvsagt trengt Jansrud på laget fra start når kampen om topplasseringen i 1. divisjon tar til borte mot Ros 3. september. Nå må han høyst sannsynlig se at fjerdemann på toppskårerlista vår fra fjorårssesongen (79 mål) er borte til nærmere jul, i hvert fall.

Gurrich tilbake
Heldigvis er Johannes Gurrich tilbake etter ankelskaden han pådro seg mot Melhus 29. januar. Og både i avslutningen av forrige sesong, og i oppkjøringen til den kommende, har Magnus Galabuzzi Segujja fått mer tid og plass på venstrebacken. Men det er jo venstre kantspiller han egentlig er.

– Forhåpentligvis er Anders klar igjen til de viktige desember-kampene (borte mot Ryger og Follo, hjemme mot Nøtterøy, red. anm.). Inntil han returnerer må vi tenke alternativt, sier Geir Oustorp, vel vitende om at klubben ikke er i en økonomisk situasjon som tilsier at de kan hente inn forsterkninger.

Spilte tross smerter
Hva med hovedpersonen selv, da? Hva tenker han?

– Jeg er nok redd for at det kan ta litt tid. Nå må vi i første omgang få på plass et behandlingsregime; en plan for hvordan jeg skal håndtere skaden. Så får vi bare krysse fingre, sier Anders Jansrud.

– Hva skjedde? Hvordan oppsto skaden?

– Jeg sleit en del med vondt i ryggen sist sesong, uten at vi fant ut noe om hva det kunne være. Så pusha jeg sikkert litt for mye. I de siste kampene i fjor var ikke ryggen bra, men jeg spilte likevel. Så kom prolapsen, sier Anders Jansrud.