Så er det slutt på «ferien» – Sandefjord
Ny SH-trener Geir Oustorp sammen med spillere som skal kjempe om plass på laget kommende sesong.

Så er det slutt på «ferien»

De spilte sin siste kamp for sesongen 22/23 21. mai og spiller sin første kamp i sesongen 23/24 24.august. Litt fri har de riktignok hatt siden det kjedelige kvalifiseringstapet for Haslum den sure søndagen i mai, men ikke mye, og nå er det i hvert fall ingen bønn lengre for Sandefjord-spillere som har tenkt å være med på den nye veien mot REMA1000-ligaen.

Sist onsdag ønsket Sandefjords nye trener Geir Oustorp spillerne velkommen til den første «alvorlige» fellesøkta for kommende sesong. De møttes til ulike aktiviteter noen dager i juni også, og de har gjennomført treningsøkter (primært styrke) på egenhånd gjennom varme sommerdager. Men fra og med denne onsdagen er all fokus rettet inn mot det som skal skje fra slutten av august og utover.

Da er det først 2. runde-kamp i Sandehallen mot HK-72 Sande torsdag 24. august kl 19.00. Halvannen uke seinere, søndag 3. september, møtes Ros og Sandefjord kl 18.00 i ROS Arena.

Blir det seier mot HK-72 Sande venter hjemmekamp mot REMA1000-laget Kristiansand Topphåndball i 3. runde. Og så følger seriekampene på rekke og rad, 26 i tallet, fram til lokaloppgjøret mot Nøtterøy i Nøtterøyhallen søndag 14. april 2024. Da er det forhåpentligvis noen nye fridager i vente. 😀

Noen borte, noen nye
Geir Oustorp kan glede seg over at de aller fleste av spillerne fra fjorårssesongen fortsatt er med. Men helt forskånet fra spilleravganger ble vi ikke. Høyrekanten Erlend Johnsen (99 mål hvorav 15 på 7-meterkast) var ønsket av Kolstad og spiller med Sander Sagosen og kompani neste sesong. Vår nest beste målskytter, Kristoffer Norgren Olsen (121/30) på venstre kant, har ikke fornyet kontrakten.

Borte er også Fredrik Engelstad (lagt opp), Trym Bilov-Olsen (lagt opp), Anton Mynster Kronborg (lagt opp) og Eirik Haukedal (til gamleklubben Urædd). Fredrik Svendsen har gått fra spillende assistenttrener til bare å være trener. Samt flere av juniorene som har gjort ferdig videregående skole og er klare for nye eventyr andre steder.

Inn på laget kommer Endre Svåsand, en ung høyrekant fra Ros som med sine 85 spillemål i fjor ville vært på fjerdeplass på skåringslista hos Sandefjord.

Begge keeperne, Johan Bergqvist og Sander Akerlie, er med videre. Det samme er venstrekantene Magnus Galabuzi Segujja, Erlend Strand og Victor Iversen, venstrebackene Anders Jansrud (skadet) og Johannes Gurrich, midtbackene Espen Røhmer, Sander Ree-Lindstad og Martin Lundquist, høyrebackene Sander Wennberg Linderud og Mikkel Ertsås, høyrekanten Lasse Døsen og strekspillerrne Tarik Repesa, Jakub Petrzela og Noah Allerød.

I tillegg kommer flere spennende rekruttspillere som ganske sikkert får prøve seg på både trening og i kamp utover i sesongen. Blant andre venstrehendte Mathias Singdahlsen (20), som kom fra Runar etter jul og fikk prøvd seg i et par 2. divisjonskamper, og Andreas Oustorp (18), sønn av trener Geir Oustorp. Andreas, som kommer fra Konnerud, hadde for øvrig bestemt seg for å satse med SH lenge før Geir ble tilbudt jobben som hovedtrener. Han skåret 116 mål (74/42) på 18 kamper for Konnerud i 3. divisjon sist sesong og debuterte for Drammen i REMA1000-ligaen i februar med å skåre tre ganger mot Bækkelaget. En kamp Drammen for øvrig vant 46-26.

Dermed er vel bare å ønske lykke til!