En kamp å glemme – Sandefjord
Mikkel Ertsås skal ha for at han prøvde, men som de andre Sandefjord-gutta ble han også et nummer for liten mot Haslum torsdag.

En kamp å glemme

Sandefjord tapte 23-37 for Haslum i åpningskampen under Skjærgårdslekene på Nøtterøy. Det var en kamp å glemme – fortest mulig.

8-19 til halvtid, 15-18 på de siste tretti minuttene, det er de harde fakta fra møtet mellom vårens kvalifiseringsduellanter Sandefjord og Haslum. Det var forskjell på lagene i kvalikkampen også, og den var ikke blitt mindre i Nøtterøyhallen.

Bærumslaget, anført av kampens suverent beste spiller Stig Tore Moen Nilsen og keeper Nikolai Wiig, festet grepet fra start og ledet 5-1 og 8-3 i første halvdel av kampen. Så bedret det seg litt for Sandefjord, i hvert fall framover på banen, og de siste minuttene ble nesten jevnspilte.

Etter hvilen var det de blå som åpnet best og tok litt innpå, men det varte dessverre ikke så lenge før Haslum var tilbake i 1. omgangsmodus og kjørte ytterligere fra. Det til tross for at venstreback Felix Lunde, som herjet sammen med backkollega Moen Nilsen før pause, ikke kom på banen igjen etter en smell han fikk tidligere i kampen.

Sandefjords største utfordring i denne kampen var tekniske feil, enda flere enn mot Runar i forrige uke. Faktisk var det til sammen 20 av dem – 20 feil som ga ballen over til Haslum i stedet for en Sandefjord-avslutning. Når i tillegg en rekke avslutninger smalt i stenger og tverrligger, og forsvaret ikke hang med på Haslums høye tempo, skal det godt gjøres å vinne. Ingen av keeperne vår hadde noen god dag heller, for øvrig.

Mye negativt, sier du? Ja, men det fine med håndballen er at det kommer alltid nye muligheter. I morgen kl 17.00 er Nøtterøy motstander i Nøtterøyhallen. Det blir sikkert en helt annen kamp. Nøtterøy har verken tempoet eller spisskvalitetene til Haslum, og Sandefjord kan vanskelig unngå å heve seg fra kveldens oppgjør.

Noe positivt? Martin Lundquist brenner riktignok et 7-meterkast etter å ha skåret på sitt første, men skårer tre mål med et snaut kvarters spilletid. Erlend Strand har bra uttelling på venstrekanten, og Espen Røhmer våkner etter hvert til liv i sin midtback-posisjon. Et plass til Sander Ree-Lindstad også for viljen.

Sandefjords lag mot Haslum: Johan Bergqvist, Sander Akerlie, Martin Lundquist 3 (1), Endre Svåsand 1, Andreas Oustorp 1 (1), Noah Allerød, Sander Linderud 1, Magnus Galabuzi Segujja 1, Mikkel Ertsås 2, Sander Ree-Lindstad 2, Lasse Døsen 1, Erlend Strand 3 (1), Jakub Petrzela 2, Johannes Gurrich 2, Espen Røhmer 3, Tarik Repesa 1.