– Om vi er i rute? Vet ikke. Men vi er i hvert fall på sporet! – Sandefjord
Jakub Petrzela har fått mye tillit av trener Oustorp i kampene så langt i høst.

– Om vi er i rute? Vet ikke. Men vi er i hvert fall på sporet!

Fire treningskamper ut i sin karriere som trener for Sandefjord Håndball konkluderer Geir Oustorp med at vi fortsatt ikke har sporet av.

– Jeg kan ikke si at det har gått som forventet, for jeg vet egentlig ikke helt hva slags forventninger jeg hadde. Men det har vært veldig variabelt, fra helt mørkt til flyt, og så tilbake igjen. Fram og tilbake.

Så må vi huske på at mange spillere har fått andre roller i laget enn de hadde i fjor. Martin (Lundquist) og Jakub (Petrzela) får mye mer spilletid, det samme med Erlend (Strand) på venstrekanten. Og Lasse (Døsen) på høyre. I tillegg må Johannes (Gurrich) og Espen (Røhmer) spilles i form, de har spilt lite håndball dette året på grunn av skader. Espen ble jo pappa i sommer også. Mens Endre (Svåsand) er helt ny på laget ute på høyrekanten. Så at det er svingninger er ikke så rart, sier Geir Oustorp.

Erlend Strand skårer fra venstrekanten mot Grenland. Han satte alle sine tre 7-meterkast i mål også.

Mot Grenland søndag sto både Magnus Galabuzi Segujja og Sander Ree-Lindstad over på grunn av skader. I tillegg røyk Tarik Repesa ut med overtråkk et stykke ut i andre omgang. Og det var takket være knallsterke ti minutter på slutten av kampen at de sikret seg seier 25-24 over det nyopprykkede 1. divisjonslaget Grenland.

– Det som skjedde utover i 2. omgang var helt på trynet. Men så viste gutta høy moral og stor vilje og berget seieren. Det var sterkt. Og så var det bra å møte Grenland, et lag vi visste lite om på forhånd. Falk, som vi hadde møtt hvis vi hadde blitt nummer to i pulja, skal vi spille treningskamp mot i Horten kommende fredag. Så jeg var glad det ikke ble dem i dag også, sier Oustorp.

Han konkluderer med at det er nok å ta tak i i ukene som gjenstår før seriestart 3. deseptember, men at de også har kommet et stykke på vei med det han omtaler som «et nytt SH-spill».

– Hvis du skal si fem positive ting om helgas kamper?

– Sander (Akerlie) har kommet bra ut av det i mål. Vi kommer til mange fine sjanser fra kantene, men brenner foreløpig for mange av dem. Men det er bra at vi klarer å brette ut spillet. Martin Lundquist har vist seg fram på en god måte, det samme har Jakub (Petrzela). Sander (Wennberg Linderud) ligner mer på den spilleren jeg vet han kan være, særlig mot Grenland. Og så er vi som sagt et stykke på vei i jobben med vårt nye spill. Vi er på sporet, men jeg er ikke sikker på om vi er helt i rute, sier Geir Oustorp.