Seier i siste minutt – Sandefjord
Sander Wennberg Linderud har nettopp fyrt av skuddet som sikret Sandefjord-seier 25-24 over Grenland under Skjærgårdslekene søndag.

Seier i siste minutt

En sterk avslutning sørget for 25-24 seier over Grenland Topphåndball i helgas siste kamp under Skjærgårdslekene. Dermed ble fasiten to seirer og ett tap for Sandefjord.

En merkelig tremmålsseier 30-27 til Nøtterøy over Haslum lørdag sørget for at Sandefjord endte sist i sin gruppe og måtte spille om femteplassen mot Grenland. Visstnok stilte Haslum med et svært redusert lag, men likevel. Uansett, 1. divisjons-nykommer Grenland (et historisk elitesamarbeid mellom porsgrunnsklubben Urædd og skiensklubben Herkules) ble en vanskelig nok oppgave for Geir Oustorp gutter.

Gjennom hele første omgang halset vi et mål eller to bak de blåkledde fra Telemark, og Grenland ledet 14-13 ved halvtid. I 2. omgang spilte de seg helt fram til en femmålsledelse (24-19) med bare noen få minutter igjen å spille.

Da våknet Sander Akerlie til liv i SH-målet, samtidig som forsvarsspillet satt mye bedre. Så selv om vi rotet bort ballen tre ganger i angrep, klarte vi likevel å spille oss til 24-24 da drøye minuttet gjensto. Grenland hadde sjansen til å ta ledelsen igjen, men misbrukte den med et skudd høyt over. Sandefjord-gutta satte fart, og Sander Wennberg Linderud kjempet seg fri på høyrebacken og lurte ballen forbi en til da svært god Grenland-keeper. Så prøvde Grenland seg nok en gang, med en ny miss som resultat, og de siste ti sekundene kunne SH bare spille ballen mellom seg på midtbanen i visshet om at seieren var sikret.

Grenland følte seg nok snytt for seieren i dette oppgjøret. De ledet kampen fra start og nesten til mål.

Tarik Repesa (nr 95) må ha hjelp av Sander Ree-Lindstad og Jakub Petrzela (24) for å komme seg av banen etter et uhell.

Ti minutter før full tid måtte Tarik Repesa hjelpes av banen med en skade i foten. Ikke lenge etter fikk Espen Røhmer sin tredje utvisning og måtte se resten av kampen fra tribunen.

For Sandefjords del var det sterkt å hente opp de fem målene og sikre seieren, men både denne kampen og de to foregående mot Haslum (23-27) og Nøtterøy (34-28) viste oss at det er bra det fortsatt er noen dager igjen til kampen om poengene tar til.

Sandefjords lag: Johan Bergqvist, Sander Akerlie, Endre Svåsand 1, Lasse Døsen 3, Erlend Strand 4 (3), Victor Iversen 1, Tarik Repesa 1, Noah Allerød, Jakub Petrzela 3, Sander Wennberg Linderud 5, Mikkel Ertsås 2, Espen Røhmer, Andreas Oustorp, Johannes Gurrich 3, Martin Lundquist 2.