Rekordpublikum på 500 da Larvik slo Sandefjord 42-12 i cupen – Sandefjord
Helene Fure leverte mange sterke prestasjoner foran en fullsatt Jotunhallen og ble kåret til Sandefjords beste spiller i cup-oppgjøret mot Larvik.

Rekordpublikum på 500 da Larvik slo Sandefjord 42-12 i cupen

Aldri tidligere har så mange mennesker sett Sandefjord-damene spille håndballkamp i Jotunhallen. Drøye 500 mennesker koste seg med håndball, kaffe og vafler da gjestene fra Larvik som ventet fikset en plass i 3. runde med storseier 42-12.

– Jeg trur nok de både gruet og gledet seg. Det var en del høye skuldre blant jentene da de så at tribunene var fulle, sa Sandefjord-trener Petter Kjærnes etter å ha sett jentene sine tape med tretti mål for REMA1000-laget Larvik HK onsdag kveld.

Et Larvik-lag som riktignok manglet et par profiler, som f eks landslagsaktuelle Maja Furu Sæteren (skade) og Amanda Kurtovic (gravid), men som likevel var mer enn godt nok til å ta hånd om et Sandefjord-lag med bare fire seniorspillere og resten 05- og 06-jenter, mange av dem på et seniorlag for aller første gang.

Jubelen sto i taket da nykommeren Celine Maler Hansen skåret kampens første mål og ga hjemmelaget ledelsen 1-0, da Helene Fure – senere fortjent kåret til sitt lags beste spiller – økte til 2-1 og da 06-spiller Linnéa Carlander utlignet til 3-3 på syvmeterkast etter snaue fem minutter.

Men så var det slutt på spenningen. Larvik overtok kommandoen og skåret ni mål på stripe, de fleste på kontringer etter at Sandefjord enten misbrukte eller rotet bort sine sjanser. Og slik ble mye av de resterende minuttene også. Larvik satte opp et fryktinngytende tempo, løp på alt som var av kontringer og økte jevnt og trutt fram til 22-7 ved halvtid og 42-12 ved full tid.

– Jeg er litt skuffet over at vi ikke klarer å roe ned tempoet og spille oss til flere sjanser i stedet for å kaste bort mange muligheter, men samtidig er det urettferdig å forvente noe som helst av de aller fleste av de jentene som spilte i blått i dag. Det meste de har spilt før dette er Bring-kamper (J16-serien), nå skulle de stå opp mot selveste Larvik, sier Petter Kjærnes.

Sandefjords lag mot Larvik: Cecilie Wick Ullitz, Lisa Rømhild, Hannah Haugen, Ada Løke, Helene Fure 5 (1), Vilde Brenne Solli 1, Celine Malee Hansen 1, Cecilia Carlander 1, Martine Turøy 1. Marte Aatangen, Elise Andersen, Anna Henriksen, Ida Ertsås 1, Madelen Bringaker 1, Linnéa Carlander 1 (1).