Den store NM-uka – Sandefjord
Mikkel Ertsås er en av mange Sandefjord-spillere som skal spille to NM-kamper denne uka.

Den store NM-uka

NM-kamper står i kø for Sandefjord denne uka. Torsdag spiller herrelaget borte mot HK-72 Sande i 2. runde av senior-NM, søndag drar juniorene til Trondheim for å møte Kolstad i 3. runde av junior-NM.

Det er noe spesielt med NM. Det er vinn eller forsvinn, det er møter med lag dårligere enn deg og lag bedre enn deg, det er ekstraomganger og straffekast. Årets NM, både for seniorer og juniorer, avsluttes med finalespill i Arendal siste helga i februar 2024.

Det er lenge siden Sandefjord sist var delaktig i en NM-finale. Vi må faktisk helt tilbake til sesongen 2016-17 da juniorene spilte NM-finale mot Bækkelaget i Oslo Spektrum og tapte 18-27 etter å ha holdt motstanderne til 11-11 til pause. Det var for øvrig et Bækkelaget-lag som besto av bl.a. Magnus Abelvik Rød og Kristian Sæverås.

Men nå er det sesongen 2023-24, og begge være herrelag skal i aksjon. I Sandehallen torsdag kl 19.00 møter de 2. divisjonslaget HK-72 Sande til dyst i 2. runde. Vinneren får gleden av å ta imot REMA1000-laget Kristiansand i 3. runde.

Søndag ettermiddag spiller juniorene i Husebyhallen i Trondheim, med kampstart kl. 16.30. Det blir uansett en historisk kamp: Sandefjord og Runar stiller for første gang med et felles lag i en håndballturnering. Kombinasjonen av de to lags spillere kan vise seg å bli en hard nøtt å svelge også for Erlend Johnsen og hans Kolstad.