Historiske unggutter spiller NM-kamp mot Kolstad søndag – Sandefjord
Mot Nærbø torsdag var vi ikke gode nok. Dermed er NM-eventyret over for Sandefjord-juniorene. Dessverre.

Historiske unggutter spiller NM-kamp mot Kolstad søndag

Det har aldri tidligere skjedd at Sandefjord og Runar stiller felles lag i en obligatorisk håndballkamp. Ikke før søndag. Da blir disse 14 ungguttene historiske.

Storsatsende Kolstad i junior-NMs 3. runde i Husebyhallen, det er utfordringen rekruttene fra Sandefjord og Runar står overfor i sin første opptreden som felleslag.

Vi har tidligere skrevet om hvorfor de stiller på samme lag; grunnen er rett og slett at det fins for få håndballspillere i disse årgangene her i byen. For å skape et godt treningsmiljø også for de av dem som ikke spiller på A-laget til Runar eller Sandefjord, er samarbeid en nødvendighet.

Til NM-kampen stiller vi med best mullig mannskap, dvs at a-lagsspillerne også er tatt med.

– Vi kunne stilt i 1. divisjon og gjort det brukbart med dette mannskapet, sier trenerne Fredrik Svendsen og Kennie Boysen.

De har hatt to treninger på til sammen tre timer, én fredag og én lørdag, på å skape sammenheng blant alle spillerne. Selvsagt ikke den enkleste jobben for en trener.

– Det vi må prøve å forhindre er at vi blir enkeltspillere ute på banen, at spillerne stoler mer på seg selv enn på fellesskapet. Får vi til det kan det bli riktig bra, sier Kennie Boysen.

Trenerne som skal lede laget mot Kolstad søndag; Kennie Boysen (Runar) og Fredrik Svendsen (SH).

Han inngår i junior-trenerteamet sammen med Fredrik Svendsen og Ola Sørdahl.

Litt spesielt er det selvsagt at NM-kampen blir deres første test. Med tap blir det fort den siste også, for fellesarenaen for resten av sesongen blir i den regionale juniorserien. Der stiller neppe a-spillerne opp hvis det ikke skjer noe ekstraordinært.

Og så er det altså Kolstad som er motstander. Norges hardestsatsende håndballklubb, som allerede lørdag spiller serieåpningskamp i REMA1000-ligaen hjemme mot ØIF Arendal. Hva slags lag trønderne stiller med, er ikke godt å si. Stiller f eks Erlend Johnsen mot gamle lagkamerater?

– Vi må bare vente å se. De skal være gode for å stå imot oss i forsvar. Men vi må være ærlige på at vi må gjøre jobben i eget forsvar for å lykkes. Vi må gi keeper Rodh Al Malchi best mulig hjelp. Han er tross alt født i 2006 og mangler mye av den erfaringen som mange av utespillerne har, sier Fredrik Svendsen.